Agenda parlamenară: Carmen Holban (PSD) – “Apelul meu pentru dâmboviţeni este în favoarea testării pentru diagnosticarea Hepatitei”

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei a fost marcată, în toată lumea, pe data de 28 iulie! Şi cum hepatita face ravagii în România, ţara noastră înregistrând cea mai ridicată rată a infecţiei cu virusul Hepatitei C din Uniunea Europeană, autorităţile s-au mobilizat şi au luat decizii importante pentru diminuarea acestei maladii. Una dintre măsurile luate în acest sens este introducerea, în cadrul pachetul de bază, a analizelor necesare pentru depistarea din timp a acestei boli foarte grave.

Despre importanţa Zilei mondiale de luptă împotriva hepatitei, dar şi despre măsurile de combatere a acestei boli a vorbit recent şi deputatul PSD, Carmen Holban. „Pe 28 iulie, la nivel mondial, este marcată Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei . Din păcate statisticile arată că România are cea mai ridicată rată a infecţiei cu virusul Hepatitei C din Uniunea Europeană. În ultimul an s-au luat măsuri ample privind controlul infecţiei cu virusul Hepatitei C, crescând astfel numărul persoanelor diagnosticate cât şi accesul la terapii fără interferon. Ca urmare a măsurilor luate de Guvern, este pentru prima dată când medicii de familie pot să recomande, în cadrul pachetului de bază, recoltarea antigenilor HBV şi a anticorpilor HCV tuturor pacienţilor. Practic, medicii pot recomanda efectuarea analizelor decontate de Casa de Asigurări de Sănătate pentru depistarea infecţiilor cu virusul Hepatitei B şi C pentru toate categoriile de asiguraţi. Apelul meu pentru dâmboviţeni este în favoarea testării pentru diagnosticarea bolii. Hepatita îi afectează nu numai pe cei care poartă virusul ci şi familiile şi cercul lor de prieteni”, a declarat Carmen Holban.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro