Agenda parlamentară: Caracota și Preda (PNL) participă la dezbaterile ONU pentru „Pactul asupra migrației”

sursa foto – Facebook 

Deputatul Cezar Preda și senatorul Iancu Caracota fac parte din delegația României la dezbaterile  Uniunii Interparlamentare la Națiunile Unite. Dezbaterea are loc la New York, fiind prima întâlire dintr-o serie la capătul căreia țările membre ONU vor semna, în Maroc, un „Pact mondial pentru migrație”. Documentul va fi o strategie pentru  a crea un climat benefic pentru cei peste 300 milioane de migranți și refugiați globali, care să avantajeze și țările-gazdă.  SUA nu participă la dezbateri și nici nu va semna Pactul, din cauza poziției administrației Trump față de imigranții din Mexic. Se pare și că Ungaria va urma exemplul SUA. Organizația Națiunilor unite are 193 de state membre. România este membră din 1955. 


Cezar Preda: Analiza migrației la cel mai înalt nivel! În perioada 22-23 februarie 2018 au loc la New York Audierile parlamentare ale Uniunii Interparlamentare la Națiunile Unite, având ca temă Migrația sub titlul „Către un pact mondial pentru o migrație sigura, ordonată și reglementată – perspectiva parlamentară”.

Iancu Caracota: În perioada 21-23 februarie mă aflu la New York împreună cu colegii mei din Senat și Camera Deputaților, la audierile parlamentare ale Uniunii Interparlamentare la Națiunile Unite unde dezbatem principalele aspecte ale migrației. Chiar dacă fenomenele de migrație nu sunt ceva nou, ele se produc astăzi cu o intensitate surprinzătoare, în acest context ne-am reunit la ONU, unde prin intermediul audierilor parlamentare ale UIP ne-am propus identificarea unei platforme comune de dezbateri asupra fenomenului, dar și pentru conturarea și transmiterea punctelor de vedere ale parlamentarilor cu privire la principalele aspecte ale migrației. Ieri, 21 februarie a avut loc o reuniune premergătoare celei de astăzi, unde ne-am întâlnit cu reprezentanți ai societății civile, ai sectorului privat, academicieni și alți parlamentari prezenți la Națiunile Unite pentru a purta o serie de discuții pe tema migrației.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca