Agenda parlamentară: Claudia Gilia (PSD) – Partidele care promovează femei ar putea obține mai mulți bani de la buget

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Am votat astăzi în Camera Deputaților modificarea Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

Modificarea a avut ca prim obiect de reglementare modificarea art.18 alin.(2) din Legea nr.334/2006, astfel încât să fie stabilită o limită minimă a sumei alocate anual partidelor politice, respectiv 0,01% din veniturile prevăzute în bugetul de stat.


O altă modificare importantă care contribuie la valorizarea principiului egalității de șanse este reprezentată de reglementarea legislativă prin care se dispune: “Pentru partidele politice care promovează femei pe listele electorale pe locuri eligibile, suma alocată de la bugetul de stat va fi majorată dublu proporțional cu numărul mandatelor obținute în alegeri de candidații femei.”

Subreprezentarea femeilor în politica românească este o certitudine și o arată procentele de reprezentare a acestora în organismele alese (Parlament, autorități publice locale, Parlamentul European).

Practica, chiar a statelor cu democrații consolidate, a arătat că procentul femeilor aflate în forurile decizionale ale instituțiilor politice nu va crește fără reglementarea unor măsuri specifice.

Parlamentul României a făcut astăzi încă un pas pentru o reprezentare corectă a femeilor în organismele alese.

 

Claudia GILIA, deputat PSD


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca