ortooxacell kiss2022.gif Flax

Agenda parlamentară: Dumitru Lupescu (USR) -„Am ajuns bătaia de joc a unor partide și autorități publice abuzive”

Comunicat de presă

Ieri, coaliția aflată la cârma țării a continuat reintroducerea justiției sub control politic, prin adoptarea modificărilor la legea 303 – proiectul de modificare a statutului magistraților. Dacă acest proiect  devine lege, independența procurorilor va fi eliminată, judecătorilor și procurorilor li se vor îngrădi dreptul la liberă exercitare a îndatoririlor legale. Astfel, magistrații vor putea fi anchetați de comisiile parlamentare constituite după modele deja aplicate în ultima perioadă, iar magistrații trimiși în instanță pentru diverse fapte săvârșite vor continua să “împartă dreptatea(lor)”. Dacă si proiectul de lege ANI va trece prin „grija unora interesați”, celor care au folosit bani publici în scop personal ori de grup nu le vor fi aplicabile interdicțiile ANI rămase definitive în instanțe.

Este doar un pas până când se vor decide dosarele penale la partid, furtul din banii publici va reveni ca normă acceptată și nepedepsită, iar hărțuirea magistraților neobedienti va fi o regulă. Am ajuns bătaia de joc a unor partide si autorități publice abuzive. Ieri, abuzurile majorității parlamentare au transformat dezbaterea din plenul Camerei Deputaților într-un set de jigniri și cenzurare a Opoziției. Refuzul de a dezbate amendamentele, suspendarea microfonului sunt scene care aparțin regimurilor dictatoriale, nu unei democrații dorite în România.

Parlamentul trebuie să fie un loc de dezbatere a legilor utile dezvoltării si modernizării României, nu aparatul de vot în mâna celor aflați la guvernare.

De fiecare dată cand tăcem față de restrângerea drepturilor, libertăților, democrației, a independenței și domniei legii ne îndepărtează de valorile democratice spre care tindem de atâta timp.

Deputat USR de Dâmbovița, Dumitru Lupescu

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media