Agenda parlamentară: Claudia Gilia (PSD) – mesaj cu prilejul Zilelor Bibliotecii

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Zilele Bibliotecii sunt marcate la Târgoviște de către Biblioteca Județeană ”Ion Heliade Rădulescu” printr-o serie de evenimente de ținută (lansări, expoziții de carte, dezbateri, proiecție de film, etc.).

Zilele Bibliotecii înseamnă, de fapt, o sărbătoare a cărții.


Cărţile reprezintă memorii ale sufletelor, glasuri eterne, izvoare nesecate de înţelepciune. Scopul lor, mai presus decât acela de a fi citite, este de a înnobila şi de a şlefui caractere, de a modela inimi şi de a dezvolta cunoaşterea şi imaginaţia.

Tocmai de aceea nu putem lăsa să piară mirosul cărţilor tipărite, acela care, asemenea madlenei lui Proust, creează punţi peste timp, peste momente ale istoriei universale şi individuale. Iar acest aspect nu va putea fi nicicând egalat de gadgeturile omului modern.

Aşa cum cartea este un portal între lumea noastră şi lumea poveştii, la fel şi Biblioteca este calea de acces către toată înţelepciunea lumii, adunată sub cupola unui simbol universal, pe care avem datoria de a-l ajuta să rămână viu, pentru generaţiile ce vor urma. Între zidurile unor astfel de instituţii, copiii noştri vor putea găsi repere de care au nevoie pentru a deveni oameni.

Biblioteca Județeană ”Ion Heliade Rădulescu” este pentru dâmbovițeni, și nu numai, o oază de cunoaștere, un simbol al vieții culturale a județului.

Acesta este motivul pentru care îmi exprim speranţa ca în bibliotecile de pretutindeni să fie puşi, atât în slujba cetăţeanului, cât şi a cărţilor, profesionişti precum cei ce lucrează la Biblioteca „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte, oameni care visează şi respiră litere şi care pot îndruma paşii oricui printre rafturile cu volume din cele mai diverse domenii, transformând şi cel mai nesigur vizitator, într-un cititor pasionat.

Respectul și considerația mea!

 

Claudia GILIA, deputat PSD


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca