kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Vine iarna! Vezi cum s-au pregătit autorităţile să „ne ia prin surprindere”!

Vechea scuză românească cu iarna care ne ia prin surpindere nu mai merge anul acesta. De două zile, ANM ne tot anunţă că vor urma ninsori, ger şi vreme rea, iar guvernul a transmis avertizări în teritoriu. Autorităţile locale şi judeţene declară că s-au pregătit pentru iarnă, atât cu utilaje, cât şi cu materiale antiderapante.

 La nivelul municipalităţii, Direcţia de salubritate, Servicul Voluntar pentru Situaţii de urgenţă, Eco-Sal, Poliţia Locală, Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat –  vor face împreună un comandament comun. Direcţia de Salubritate va interveni, cu 49 de utilaje, atât de mare anvergură, dar şi utilaje cu care se poate interveni pe spaţii mai mici. Atunci când vor cădea ninsorile, se va acţiona în etape, prioritar pentru intrările şi ieşirile în oraş, inelul de centură, principalele instituţii publice (Spital, Prefectură, Primărie, căile pentru transportul în comun).

Ca în fiecare an primarul Gabriel Boriga a făcut un apel la solidaritate: „Fac un apel la societăţile comerciale şi la persoanele fizice, în principiu la cei care stau la casă, dar şi cei ce locuiesc la bloc, să dea o mână de ajutor administraţiei. Avem 200 de oameni cu care vom acţiona în această iarnă. Nu este un efort prea mare – eu voi fi primul care voi face acest lucru – rog cetăţenii municipiului Târgovişte să-şi cumpere lopeţi, alte scule şi ustensile care ar putea să îi ajute la acţiunea de deszăpezire şi să nu pregete să dea o mână de jautor pentru a deszăpezi trotuarele, pentru a nu se crea gheaţă, pentru a nu apărea accidente. Fac apel la Asociaţiile de proprietari care, prin intermediul DAPP vor fi înştiinţate oficial săptămâna viitoare. Poartă responsabilitatea asupra ţurţurilor care se pot crea la ştreşini. Pot cere oricând sprijinul primăriei şi al ISU. Există maşini speciale, dotate cu scări telescopice, care pot rezolva această problemă. Nu vreau să avem niciun accident de acest gen.” a precizat Boriga.

 Iată şi situaţia comunicată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Situația asigurării capacității de intervenție pe

drumurile județene în iarna 2013-2014

 

                În iarna 2013-2014, încadrarea pe nivele de viabilitate a drumurilor județene din județul Dâmbovița cuprinde un total de 796,33 km, repartizați în 12 baze pentru deszăpezire.

                Până în data de 12.11.2013, SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, are asigurată capacitatea de intervenție pentru un număr de 8 baze pentru deszăpezire, după cum urmează:

  • Bazele Dragomirești, Pucioasa și Lazuri aparținând SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA vor asigura intervenția pe un total de 215,95 km de drumuri județene;
  • Bazele SC START SA, din zonele Văcărești-Produlești-Sălcioara și Aninoasa, Gura Ocniței, Bucșani, vor interveni pe un total de 133,28 km de drumuri județne;
  • Baza SC STONE SRL GĂEȘTI va asigura intervenția pe zona Titu-Corbii Mari, respectiv un total de 58,09 km;
  • Baza SC BADY GRAND EXPLORER SRL PITEȘTI va asigura intervenția pe zona Petrești-Șelaru, respectiv un total de 70,17 km;
  • Baza SC GOPO SRL TÂRGOVIȘTE va acționa pe zona Găești-Valea Mare-Costești Vale, respectiv un total de 78,56 km;

                Pentru celelalte zone de intervenție, situația procedurilor în vederea atribuirii contractelor de achiziție publică este următoarea:

  • Zona Lungulețu-Răcari: în data de 11.11.2013 a avut loc ședința de deschidere a ofertelor, procedura fiind în faza de evaluare a acestora;
  • Pentru zonele Moroeni-Padina, Moreni-Valea Lungă-I.L.Caragiale și Dobra-Cornățelu-Crevedia, procedurile au fost anulate de mai multe ori din cauza lipsei ofertelor sau a neconformității ofertelor depuse, iar următorul termen de depunere a ofertelor este 19. 11 2013 (pentru zona Moroeni-Padina) și 22.11.2013 (pentru zonele Moreni-Valea Lungă-I.L.Caragiale și Dobra-Cornățelu-Crevedia).

                SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA are încheiate contracte pentru furnizarea a 30.000 to de nisip și a 2.800 to de sare în vederea combaterii lunecușului, poleiului și gheții.

                Pentru o intervenție mai eficientă, autobasculantele (Volvo) care în anii anteriori acționau cu răspânditor de material antiderapant vor fi echipate cu lame pentru zăpadă, iar mijloacele de transport mai putin folosite în timpul iernii (Cap tractor Iveco și Man) vor  fi echipate cu răspânditor de material antiderapant și lamă pentru zăpadă

Acum nu ne rămâne decât să ne dorim să fim luaţi prin surprindere de eficienţa autorităţilor în acţiunea de deszăpezire.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media