Țuțuianu, invidios pe investițiile din județele vecine, motiv pentru care pleacă în căutare de investitori

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a declarat recent, într-o conferință de presă, că la ultimele vizite din județele învecinate, a constatat, cu regret, că acestea au foarte multe investiții înfloritoare, motiv pentru care este invidios că despre județul nostru nu se poate spune același lucru.

“Vreau să vă spun că explicația are rădăcini istorice mai vechi sau mai noi. În orice caz, vreau să o spun cu toată responsabilitatea că Dâmbovița nu a avut administrații publice performante implicate în procesul de atragere de investiții. În ultimii 25 de ani. și plătim cu toții astăzi. Se adaugă și neîmplinirile dinainte de 1990. Câteva constatări pe care le-am făcut acolo: CJD Prahova are mai multe parcuri industriale la Ploiești, Mizil, Plopeni, Brazi. Câștigă 8 milioane de euro divident pe an. Acesta e rezultatul exercițiului financiar 2012. nseamnă de trei ori decât am primit eu bani de la Ministerul Dezvoltării pentru ordonanța 28. …Pe lângă investițiile CJD, autoritățile de acolo s-au preocupat să aducă investitori care să creeze investiții… ”, a declarat Adrian Țuțuianu. Acesta spune că astfel de investiții nu se pot face din birou, motiv pentru care va fi nevoie de vizite, deplasări în țară și în străinătate, pentru a aduce investitori în Dâmbovița.

Unul dintre investitorii din Prahova pe care președintele CJD vrea să îi aducă și în Dâmbovița este o familie din Belgia, care a investit într-un pacr industrial important din județul vecin, care va veni pe 8 iulie în județul nostru, pentru a vedea ce oportunități de afaceri sunt.

”Mă bazez pe sprijinul colegilor mei parlamentari în efortul acesta de a aduce investiții. Sigur, că nu vor veni imediat. Ai nevoie de o jumătate de an, un an să convingi pe cineva că Dâmbovița este un loc potrivit pentru investiții, dar sunt trist că peste tot pe unde m-am dus alții s-au mișcat mai bine și mai sunt trist și că există o percepție despre noi care ne pune în dificultate. Belgianul mi-a spus că informațiile lui despre Dâmbovița sunt că aici nu potți să faci nimic. Este un lucru foarte grav și vi l-am spus pentru că poate unii dintre noi au avut sentimentul că era sufficient să facem foarte multă propagandă să ne mai dea doamna Udrea câte un ban din când în când câte un ban de la bugetul statului. Nu. Asta e soluția-dezvoltarea și sper să nu mă criticați nici pe mine, nici pe colegii mei care vom sta mai mult în direcția atragerii de investitori. Dacă stăm în birou la Târgoviște, nu o să vină nimeni că suntem noi frumoși și deștepți”, a concluzionat președintele CJD.

Și, pentru că vrea să înceapă treaba cât mai repede, președintele CJD va pleca, alături de o delegație guvernamentală, din care mai fac parte 8 președinți de consilii județene, pe 2 iulie, în China, pentru a discuta cu mediul de afaceri de acolo și se dorește obținerea unor rezultate cât mai rapide.

De asemenea, peste două luni de zile, reprezentanții administrației județene vor merge la Lyon, tot pentru a identifica oportunități de investiții în județ.

Președintele CJD a fost, de asemenea, pe 26 iunie, în Franța, alături de o delegație formată din parlamentarii de Dâmbovița Ionuț Săvoiu, Valentin Calcan și Stanciu Zisu, pentru a discuta cu autoritățile de acolo și cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie.


Valeriana heidelbergcement

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro