Traian Niculae, răspuns la scrisoarea lui Ţuţuianu cu privire la realizările acestuia la Titu

Distribuie:

Epistolă publică de trei pagini concepută Adrian Ţuţuianu, pentru a-l certa pe primarul de la Titu, Traian Niculae, care a ales să candideze din partea UNPR la alegerile din iunie, nu a rămas fără răspuns. În mare parte, în scrisoare, Ţuţuianu îl acuză pe primar de minciună şi enumeră o serie întreagă de realizări pe care, preşedintele PSD, le-ar fi avut în oraş. În replică, edilul Traian Niculae i-a explicat, tot într-o scrisoare, foarte documentată, care este adevărată contribuţie a lui Adrian Ţuţuianu la proiectele oraşului.

“Raspunsul meu, in calitate de primar al orasului Titu, la scrisoarea deschisa a presedintelui Tutuianu si clarificari aduse cetatenilor orasului:

Domnule Presedinte al Consiliului Judetean Adrian Tutuianu,

Am primit cu dezamagire si profunda mâhnire scrisoarea deschisa pe care mi-ati adresat-o si pe care ati distribuit-o in rândul locuitorilor orasului Titu, in care ati ales sa ma jigniti, atat din punct de vedere al activitatii mele de primar, cat si din punct de vedere uman si recunosc ca nu ma asteptam sa mergeti asa de departe cu atacurile si cu denaturarea adevarului, dar se pare ca m-am inselat.

VEZI ŞI: DE SUPĂRARE, ADRIAN ŢUŢUIANU I-A SCRIS O SCRISOARE DE TREI PAGINI PRIMARULUI DE LA TITU

Nu am vrut initial sa raspund atacurilor si provocarilor dumneavoastra. Consider ca datoria unui primar este aceea de a face mai putina politica si mai multa administratie in folosul cetatenilor care l-au ales. Totusi, datorita respectului deosebit pe care il am fata de oamenii din orasul Titu, ma vad nevoit sa va raspund punctual enumerarilor de proiecte din scrisoarea dumneavoastra, pentru a afla si oamenii pe care ii reprezint cu onoare, tot adevarul despre colaborarea pe care am avut-o cu dumneavoastra in ultimii 4 ani. Mentionez, inca de la inceput, ca singurii in masura sa imi evalueze activitatea, mie si administratiei pe care o conduc, sunt cetatenii orasului Titu, iar singura opinie pe care o respect si de care tin cont este opinia dumnealor !

As vrea sa va raspund, in randurile ce urmeaza, la toate proiectele prezentate in scrisoare ca fiind realizate cu sprijinul dumneavoastra :

1. Statia de epurare de la Titu, Reabilitarea si Extinderea retelelor de apa si canalizare (lot1 si lot2) si Extinderea retelei de apa in cartierul Titu Nou – Aceste proiecte au fost implementate prin contractul de finantare 102154 / 29.07.2010 (deci nu in mandatul dumneavoastra), valoare totala 516.872.113 lei, finantat prin POS Mediu pentru judetul Dambovita (sursa: site oficial Compania de Apa). Ce nu stiu toti cetatenii orasului Titu este faptul ca in 2009, administratia locala a orasului Titu a intrat in asociere cu Compania de Apa Targoviste cu un contract de asociere pe 25 de ani, oferindu-i CADOU infrastructura de apa si canalizare a orasului Titu, puturile de la Branistea, statia de epurare a orasului Titu modernizata si statia de tratare a apei realizata prin Compania Nationala de Investitii cu contributia primariei orasului Titu.
Locuitorii orasului Titu trebuie sa stie ca actionar majoritar in aceasta asociere este Primaria Targoviste, iar dumneavoastra, domnule Tutuianu, ca factor de decizie, nu faceti decat sa numiti si sa schimbati directorii Companiei de Apa Targoviste din ultimii 4 ani ! Iar daca ati facut ceva, ati facut pentru interesul Companiei de Apa, in detrimentul populatiei care plateste apa si canalizarea, drept dovada fiind pretul exagerat de mare al apei, pret aprobat de dumneavoastra in calitate de presedinte al ADI Apa. Investitiile realizate prin POS Mediu aveau drept scop final scaderea pretului la apa si cresterea calitativa a serviciilor furnizate, iar acest lucru nu se vede, ba dimpotriva, au efect invers: cetatenii din Titu platesc un pret mare la apa si platesc si pierderile din retea ! Desi la nivel national a avut loc o reducere a TVA la apa si reducerea trebuia sa se resimta in buzunarul dambovitenilor si, implicit al locuitorilor orasului Titu, acest lucru nu s-a realizat, deoarece de la 01.01.2016 ati girat cresterea artificiala a pretului apei pentru judetul nostru. As vrea sa informez locuitorii orasului Titu ca Primaria, in asociere cu Compania de Apa, contribuie cu 1.317.000 lei la toate investitiile Companiei in Orasul Titu. ASADAR, NU AVETI NICIO CONTRIBUTIE IN IMPLEMENTAREA PROIECTELOR DE MAI SUS !

2. Complex ANL – 56 locuinte pentru tineri – Orasul Titu a avut pregatite proiecte pentru locuinte ANL si teren atribuit exclusiv pentru aceste locuinte, lucrarile erau licitate, firma castigatoare astepta ordinul de incepere a lucrarilor si, implicit, alocarea fondurilor de executie.
Domnule Presedinte Adrian Tutuianu, va cred ca ati stat pe scarile Guvernului pentru locuintele ANL din judet, intrucat dupa aceste vizite ne-ati spus ca ati reusit sa obtineti finantare pentru 24 de apartamente ANL pentru Titu, incepand cu anul 2014. Totusi, in iunie 2014, in urma vizitei domnului, Liviu Dragnea in orasul Titu, s-a stabilit inceperea lucrarilor in regim de urgent pentru 56 de apartamente, lucru pentru care tin sa-i multumesc domnului Dragnea, pe atunci vicepremier in Guvernul Ponta!

3. Reabilitarea termica a blocurilor in mandatul meu a inceput efectiv in anul 2013 si s-a desfasurat, pana acum, in 3 etape:
– etapa 1: fonduri din bugetul local in suma totala de 1.624.958,99 lei, blocuri reabilitate: B2, B3, B4, N, 10, E4, E5, 3A, 12 sc A (contracte de lucrari 12314/12.11.2013, 12222/08.12.2013, 12223/08.11.2013). In pliantele distribuite locuitorilor orasului Titu ati pus si o poza din una din vizitele dumneavoastra in orasul Titu, din 03.04.2014, cand ati trecut pe la santierele de reabilitare termica din aceasta etapa, lucrari executate exclusiv din banii primariei !
– etapa 2: fonduri dintr-un credit contractat de primarie si din bugetul local, blocuri reabilitate: 1, 11, 13, 14, 16, N, 10, 3A, 10, 12 (I.C. Vissarion), B1, B2, B3, B4, E4, E5 (Str. Noua), B3, B4 (str. Garii) (contract de lucrari 9865/23.09.2014, valoare 4.415.530,63 lei)
– etapa 3: inceputa in 2015 cu fonduri 50% alocate de Ministerul Dezvoltarii (2,52 mil. Lei) si 50% din bugetul local. Aceasta etapa este in desfasurare. Pentru obtinerea acestor fonduri guvernamentale, demersurile au fost incepute inca din anul 2012, cand a fost depusa toata documentatia necesara si am asteptat finantarea. Am revenit cu adresa 13356/08.12.2014, prin care s-a solicitat includerea in Programul National de Reabilitare Termica, acest lucru realizandu-se in 2015.

Daca va mai amintiti, domnule Presedinte Tutuianu, dupa o vizita de lucru pe care ati efectuat-o in orasul Titu in 2015, v-am intrebat de ce doar Titu si Targoviste au primit finantare de la guvern pentru reabilitarea blocurilor, iar dumneavoastra mi-ati raspuns, citez : “La Targoviste s-a continuat programul de reabilitare inceput in anul 2009, iar la Titu TU AI AVUT TOATA DOCUMENTATIA DEPUSA, de aceea ai primit bani pentru reabilitare”. Asa este, aveti dreptate domnule Tutuianu, proiectul si toata documentatia era depusa inca din anul 2012 si am hotarat sa nu mai asteptam finantarea de la Guvern venita abia in anul 2015, drept dovada ca in anul 2013 am inceput reabilitarea din surse proprii. Daca nu aveam discutia cu dumneavoastra, inclinam sa cred ca dumneavoastra ne-ati ajutat sa obtinem finantarea. Mentionez ca reabilitarea tuturor acoperisurilor blocurilor sunt realizate 100% din bugetul local si din credite. DECI, NU ATI AVUT NICIO CONTRIBUTIE IN REALIZAREA LUCRARILOR DE REABILITARE TERMICA !

4. Reabilitare strada Baiului a fost realizata in asociere cu Consiliul Judetean Dambovita, valoare totala a lucrarii fiind de 594.604 RON, din care contributia Consiliului Judetean a fost de 297.302 RON.

5. Modernizare Stadion Titu – Administratia orasului Titu a depus studiul de fezabilitate la Compania Nationala de Investitii pentru acest proiect de modernizare, conform adresei nr. 8868/27.05.2015. Aici nu ne-a ajutat nimeni sa primim finantare, proiectul nu este aprobat si nici finantat pana in acest moment, nu se finanteaza anul acesta, din cauza prioritatilor de investitii ale guvernului. NICI AICI NU AVETI ABSOLUT NICIO CONTRIBUTIE !

6. Asfaltare strazi in Salcuta si Gradinita cu Program Prelungit nr. 2 – Intr-adevar, domnule presedinte Adrian Tutuianu, ati promis oamenilor din Titu inca din 2012 ca ne ajutati cu asfaltarea strazilor in Salcuta si cu constructia unei noi gradinite. Insa, va reamintesc ca, in primavara anului 2015, am fost la dumneavoastra la birou, unde am avut o discutie in legatura cu aceste 2 proiecte, solicitandu-va sprijinul. Dumneavoastra, ca drept sprijin v-ati ridicat de pe scaun si m-ati jignit cu cuvinte greu de reprodus aici. Daca aveti curajul raspunderii, va rog sa reproduceti discutia noastra in legatura cu aceste doua proiecte. Din acel moment, am stiut ca trebuie sa rezolv aceste probleme fara ajutorul dumneavoastra, intrucat eu nu pot sa trec asa de usor peste promisiunile facute cetatenilor din Titu.

Referitor la Gradinita nr. 2 – interventia dumneavoastra pentru aceasta investitie s-a facut din 2012 pana in 2014 la cei 2 ministri ai educatiei, d-na Andronescu si dl. Pricopie. Pana pe data de 10.11.2014 am primit doar promisiuni ca se va finanta acest proiect. In data de 10.11.2014, prezentandu-ma la Ministerul Educatiei impreuna cu fostul viceprimar, Vlad Oprea si dl. deputat Ionut Savoiu, am fost informati ca nu primim finantare si ca nici macar proiectul nu este facut de minister pentru aceasta investitie. Si aici mi-am dat seama ca trebuie sa ma descurc singur pentru a-mi onora promisiunea in fata locuitorilor orasului si am inceput demersurile pe cont propriu, am facut proiectul pentru gradinita, astfel incat sa fie finantat prin Programul National de Dezvoltare Locala, prin OUG 28. Am depus documentatia la Ministerul Dezvoltarii, conform adresei 13508/10.12.2014. In urma deplasarilor repetate, impreuna cu personalul tehnic al primariei, la Ministerul Dezvoltarii, am primit notificarea nr. 65707/04.08.2015 de la cabinetul ministrului, prin care eram informati ca am primit finantare pentru gradinita prin Ordin al ministrului nr. 430/2015, in valoare de 1.050.000 lei, suma alocata de minister direct Primariei Titu. Ulterior, aceasta suma a fost majorata la suma de 2.597.256 lei, conform contractului de finantare nr. 12588/27.08.2015.
DUPA CUM VEDETI, DVS. NU AVETI NICIO CONTRIBUTIE NICI CU ACEASTA INVESTITIE!

Referitor la asfaltare strazi Salcuta – proiectul si documentatia tehnica a fost realizata si depusa de Primaria Titu cu adresa nr. 11964/04.11.2014. Dumneavoastra, prin Consiliul Judetean Dambovita, ne-ati alocat pentru aceasta investitie suma de 20.000 lei, conform adresa nr. 7306 / 13.11.2014. In urma demersurilor facute de mine si de aparatul tehnic al primariei, s-a semnat contractul de finantare nr. 10333/09.06.2015, prin care s-a alocat suma totala de 5.147.367 lei de catre Ministerul Dezvoltarii, din care Consiliul Judetean ne-a acordat suma de 10.948 lei (diferenta din cei 20.000 lei alocati initial si ramasi necheltuiti integral). ASTFEL, LA ACEASTA INVESTITIE AVETI CONTRIBUTIA NETA DE 9052 LEI !

7. Drum local Titu-Hagioaica (ELSID) – se va realiza in asociere cu Consiliul Judetean Dambovita, 50% contributie administratia locala, 50% Consiliul Judetean (total investitie 738.600 lei). Vreau sa va transmit, pe aceasta cale, ca licitatia este adjudecata, administratia locala are banii in cont, asteptam cu nerabdare participarea Consiliului Judetean, cu suma de 369.300 lei. Va rugam, sa ne transmiteti, daca se poate, informatii cu privirea la alocarea bugetara a Consiliului Judetean pentru acest proiect, in acest an !

8. Drum judetean 701A (2 km pe raza orasului Titu) – pentru acest proiect s-a incheiat acord de asociere in anul 2009 intre Consiliul Judetean Dambovita si Consiliul Local Titu, conform contract asociere nr. 336/2009. Contractul de lucrari a fost semnat in 2011 de catre fosta administratie judeteana, iar lucrarile nu s-au finalizat nici in prezent, drumul nu are strat de uzura, nu are podete si nici acostamente. Mentionez ca primaria Titu si-a platit contributia pentru aceasta investitie, proportional cu stadiul lucrarilor. ASADAR, DIN NOU, NU AVETI NICIO CONTRIBUTIE LA ACEST PROIECT !

9. Redeschiderea spitalului – as vrea sa lasam locuitorii orasului Titu sa va raspunda la acest punct bifat de dumneavoastra ca si realizare. Eu as dori sa va reamintesc ca s-au cheltuit 400.000 RON pentru redeschiderea spitalului, bani din bugetul primariei si am mai avut si 2 sponsori care au oferit materiale si forta de munca pentru modernizarea spitalului. Cu toate acestea, dumneavoastra nu ati reusit sa redeschideti spitalul asa cum era, ci doar un Centru Multifunctional de Sanatate, care functioneaza, din pacate, ca o sectie a Spitalului Judetean, asa cum stiu toti locuitorii orasului Titu. Cetatenii din Titu nu uita ca ati promis ca, in 6 luni de la preluarea mandatului, veti redeschide laboratorul de analize din cadrul spitalului. Din pacate, nu s-a realizat nimic pana azi !

Ati omis, in enumerarea realizarilor dumneavoastra in orasul Titu, sa amintiti de modernizarea Parcului din satul Fusea, unde ne-ati ajutat cu suma de 20.000 lei.
As vrea sa va reamintesc, daca ati uitat, ca din Guvernul Ponta au facut parte 2 vicepremieri: Liviu Dragnea si Gabriel Oprea.

Avand in vedere cele de mai sus, Consiliul Judetean Dambovita a ajutat pana acum orasul Titu, din bugetul sau exclusiv, in ultimii 4 ani astfel :
– Str. Baiului cu suma de 297.302 lei
– Parcul Fusea cu suma de 20.000 lei
– Asfaltare strazi Salcuta cu suma de 9.052 lei
TOTAL 326.354 lei

Ramane sa aprecieze locuitorii orasului Titu daca ne-ati ajutat sau nu, avand in vedere cifrele de mai sus, care sunt date publice si pot fi verificate oricand. Din pliantele distribuite de Oprea Vlad in orasul Titu luna trecuta, rezulta ca toate proiectele din orasul Titu le-ati facut impreuna, acum vad ca veniti dumneavoastra si spuneti ca le-ati facut singur. Ce sa mai inteleaga locuitorii orasului Titu? De asemenea, daca totul a fost facut de dumneavoastra, puteti sa imi spuneti si mie ce am facut eu cu administratia locala si Consiliul Local Titu in acesti 4 ani ?

In incheiere, asa vrea sa va mai spun ca am fost folosit de dumneavoastra in toate campaniile electorale din 2012 pana acum, am contribuit decisiv la obtinerea rezultatelor fruntase pentru PSD si asta cred ca nu puteti sa negati. Titu a fost din 2012 pana in 2014 pe primul loc pe orase la rezultatele PSD in Dambovita, de aceea va recomand sa inramati aceste rezultate obtinute. Asadar, cred ca mi-am facut datoria fata de PSD si mi-am platit datoria si eu si locuitorii orasului Titu fata de dumneavoastra, pentru tot ce ne-ati ajutat !

Eu am plecat din PSD Titu din cauza comportamentului dumneavoastra, in urma discutiilor avute cu dvs. in primavara anului 2015, desi as fi trecut cu vederea aceste discutii daca m-ati fi ajutat cu cele 2 proiecte majore pentru oras pentru care v-am solicitat sprijinul: asfaltarea strazilor din Salcuta si Gradinita nr. 2.

Va reamintesc ca eu am fost ales, impreuna cu consilierii PSD, pentru un mandat de 4 ani, iar consilierii trebuie sa isi faca datoria fata de locuitorii acestui oras care le-au acordat votul, nu asa cum spuneti dumneavoastra la sedintele PSD Titu, ca trebuie facuta opozitie primarului si ca nu va intereseaza locuitorii orasului Titu in urmatoarele trei luni, pana la alegeri. Aceasta afirmatie a fost facuta de dumneavoastra in urma cu cateva saptamani, ca replica catre unul dintre membrii biroului orasenesc PSD Titu !

Va doresc succes incepand cu 2016-2020 ! Ati afirmat ca va veti lupta cu mine la alegerile din iunie, dar nu e asa, veti lupta cu locuitorii orasului Titu !

Eu as vrea sa multumesc, pe aceasta cale, tuturor consilierilor locali, indiferent de partide, care au votat in acesti patru ani proiecte in interesul cetateanului din orasul Titu !

Va asigur, stimati locuitori ai orasului Titu, ca in acesti 4 ani am muncit foarte mult alaturi de administratia orasului pentru a realiza toate investitiile si proiectele pe care le vedeti in orasul nostru astazi.”

Traian Niculae,
Primarul Orasului Titu

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 2 ganduri despre “Traian Niculae, răspuns la scrisoarea lui Ţuţuianu cu privire la realizările acestuia la Titu

 • 26 februarie 2016 at 20:49
  Permalink

  Nu știu cat la ajutat Tutuianu pe primarul de la Titu, cu siguranță i-a ajutat pe locuitorii din Titu.
  Dar dl Miculescu l-a ajutat in afacerile personale. Ca totuși dl primar, pana la ora 11,00 cand vine la serviciu, se ocupa de afacerile personale. Ca are. Deși este in incompatibilitate.

  Reply
 • 26 februarie 2016 at 5:24
  Permalink

  Usor se ridica si altii care sa spuna adevarul pe care il stim cu totii. Tutuianu este un individ care se iubeste pe sine si clica lui. Nu are principii , nu respecta si apreciaza cinstea, munca , valoarea ci minciuna, ura, raul , non-valoarea obedienta. Usor , usor trebuie sa isi faca oamenii curaj si sa is atitudine fata de comportamentul si actiunile acestui individ.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro