Titu va avea cel mai lung “Bulevard al Castanilor” din ţară!

Distribuie:

Un proiect început în 1999 şi abandonat ulterior, a fost reluat zilele trecute la Titu. În 1999, administraţia locală a plantat câteva sute de castani pe strada Gării, cu scopul de a crea la Titu cel mai mare Bulevard al Castanilor din ţară, care să înfrumuseţeze oraşul, dar şi să crească suprafaţă spaţiului verde. “Fosta conducerea dministrativă a abandonat acest proiect, din 400 de castani plantați în 1999, rămânând numai 7 copaci. Am plantat castani, am reluat proiectul, pentru că are avantaje multiple: şi estetice, dar şi de mediu.”, a precizat primarul oraşului Traian Niculae.

Fostul primar al oraşului, Ion Nicolae, iniţiator al acţiunii din 1999, a participat activ, alături de viceprimarul Vlad Oprea, şi la plantarea din această primăvară: “Vreau să ne mândrim la Titu cu cel mai lung Bulevard al Castanilor din ţară, pe mai mult de 2 kilometri. Am muncit şi la prima fază a proiectului care a făcut parte dintr-o strategie urbanistică. Îmi pare că a fost abandonat, pentru ca astăzi am fi avut o alee cu castani adulţi, unică în ţară.”, a spus Nicolae.

Titu va rivaliza cu Târgoviştea în ceea ce priveşte un bulevard al castanilor. La Târgovişte acesta este ceva mai scurt, dar cu o tradiţie pornită la începutul secolului XX.

 

 

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro