TITU: Operatorul gropii de gunoi a ţinut maşinile de colectare, încărcate, la poartă! E o problemă sau o reglare de conturi?

Astăzi, mai multe maşini ale Supercom, firma care colectează gunoiul menajer din judeţ, au fost ţinute la poartă câteva ore, la groapa de gunoi de la Titu. Se pare că, nu ar mai fi loc! Eurogaz Prescom, operatorul din groapa de gunoi, nu a făcut o comunicare publică în acest sens. Nici Consiliul Judeţean Dâmboviţa sau ADI Salubritate. Singurul lucru comunicat, săptămâna aceasta, de către ADI a fost că şi-a schimbat denumirea. Se aude, însă, ca de luni, 7 mai, Eurogaz Prescom nu va mai permite descărcarea gunoiului colectat din 37 de localităţi din sudul judeţului.

La Titu, situaţia gropii face obiectul unor neînţelegeri între administraţia locală şi cea judeţeană. Administraţia locală a solicitat anumite facilităţi de ordin fiscal, atât pentru bugetul local, cât şi din preţul plătit de cetăţeni, pornind de la faptul că locuitorii oraşului trebuie să suporte existenţa gropii pe teritoriul oraşului.

Edilul Traian Niculea vorbeşte şi de o altă problemă. „Pentru cele 7 hectare din 2005, li s-a aprobat un amplasament pe care nu l-au respectat. Nu au depăşit această suprafaţă de teren, dar au dus gunoaiele unde au vrut ei. Au ocupat un teren al Elsid şi unul al Primăriei. Dacă vor pierde proiectul european de gestionare integrată a deşeurilor, nu o vor face din vina mea, din vina Primăriei Titu, ci pentru că nu sunt în regulă. Au avut aprobat un amplasamnet şi au construit pe altul!” spunea acesta în luna februarie. CJD a solicitat atunci, cu titlu gratuit, alte 4,5 hectare, dar Consiliul Local Titu nu a aprobat transferul. În județul Dâmbovița, sunt două gropi de gunoi ecologice, una la Titu și una la Aninoasa. Pentru că administrația locală din Aninoasa nu a mai avut teren disponibil, CJD cumpără acolo teren pentru extindere.

Dacă de luni se închide groapa de gunoi, acest lucru este extrem de grav pentru sudul judeţului şi era obligatoriu să fie anunţat public. Dacă groapa are  capacitate de stocare şi va stoca în continuare, şicane precum cele de azi ţin doar de reglarea unor conturi, pe fondul refuzului consiliului local de a ceda terenul gratuit.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro