TÂRGOVIȘTE: Unul dintre constructorii Centurii Ocolitoare a solicitat deschiderea procedurii insolvenței

Una din firmele care lucrează pe proiectul Centurii Ocolitoare a Municipiului Târgoviște, Petroconstruct Group, societate care are o cotă de 15% din lucrări (printre care și o parte a podului de la COS, cea închisă circulației – foto) a înaintat Tribunalului București, pe 7 august, o cerere în baza articolului 66 al Legii nr. 85/2014 pentru a beneficia de prevederile legii privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență. Tribunalul a acceptat solicitarea societății: “Admite cererea debitorului (n.r. Petroconstruct Group ). În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, deschide procedura generala impotriva debitorului. (…) Desemneaza, potrivit art. art. 45 alin 1 lit. d) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, administrator judiciar provizoriu pe Optimus Insolv IPURL care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din Legea nr. 85/2014, cu o remuneraţie de 3100 lei din averea debitorului.” se arată în decizia executorie a magistraților.

Gazeta Dâmboviței a discutat, astăzi, cu L. Popescu, patronul Petroconstruct Group. Acesta susține că, în ciuda acestei situații,  societatea are resurse pentru a-și termina cota de participare și că vor relua lucrările după ce administratorul judiciar va încheia procedurile legale.  Administratorul judiciar are 60 de zile pentru inventarierea bunurilor societății. Acesta trebuie să depună în 20 de zile (termenul decurge de la data de 21 august), un raport prin care, fie să propună procedura simplificată (ceea ce ar înseamna direct falimentul), fie să anunțe că merge pe procedura generală (prin care se parcurge etapa reorganizarii societății și apoi intrarea în faliment a acesteia).

Gazeta Dâmboviței va solicita în baza Legii 544, un punct de vedere al beneficiarului, în speță Primăria municipiului Târgoviște, cu privire la această situație, cum afectează eventualul faliment al societății contractul de lucrări și proiectul în integralitatea sa și dacă poate afecta refinanțarea Centurii din sumele economisite la nivelul regiunii.

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro