TÂRGOVIȘTE: Spitalul județean cumpără aparat Real Time PCR performant, pentru depistarea Covid-19

Aparat  modern Real Time PCR pentru depistrea infecţiilor cu coronavirus… la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte  (SJUT)! Acesta a fost achiziţionat de Consililul Judeţean Dâmboviţa şi urmează să intre în curând în dotarea unităţii medicale. Preşedintele CJD, Alexandru Oprea susţine că este vorba de un aparat modern cu sistem de lucru închis  care are avantajul că permite o manipulare mai sigură a probelor. Tot la SJUT urmează să ajungă şi kiturile de testare pentru  cele două aparate tip PCR care sunt ceva mai vechi, motiv pentru care şi kiturile sunt mai greu de găsit.

,,Sper ca în această săptămână să se definitiveze procedura de achiziţie pentru aparatul PCR de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT). Vreau să spun că am achiziţionat un aparat cu sistem de lucru închis tocmai pentru a nu disemina acest risc de infectare. Acest sistem de lucru  închis permite o manipulare mai sigură a probelor şi nişte spaţii mult mai restrânse pentru a putea lucra aceste probe.

De asemenea, am fost informat că pentru celelalte două aparate tip PCR, aflate în dotarea SJUT, suntem în procedură şi ne vor fi livrate acele vestite kituri de testare, pentru că sunt aparate produse la nivelul anilor 2008 – 2010, motiv pentru care kiturile se găsesc destul de greu”, a declarat astăzi preşedintele CJD, Alexandru Oprea în cadrul unei conferinţe de presă online.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro