TÂRGOVIȘTE: Reîncep lucrările la blocurile ANL din Sagricom! Când vor fi gata

      90 de unități locative, aparținând ANL, în zona Sagricom din Târgoviște, vor fi finalizate până la sfârșitul anului. Promisiunea a fost făcută de reprezentanții ANL, primarului interimar Cristian Stan.

Am avut o discuție foarte interesanta cu directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe și am primit asigurarea ca încă din acest an vom reuși finalizarea a aproximativ 90 de apartamente în cartierul Sagricom, iar fondurile pentru finalizarea tuturor blocurilor începute sunt rezervate și disponibile. Totodată, anul viitor urmează sa deschidem și etapa nr. 3 de construire a locuințelor ANL în Targoviste, a declarat Stan.

stan anl

Este vorba despre imobilele ANL rămase în stadiul de ruină din vara lui 2009, în cartierul de la ieșirea din municipiul Târgoviște – Sagricom. Atunci, societatea care lucra, abonată de altfel la banul public, SA Conired Pucioasa, a intrat în procedură de insolvență. Conform declarațiilor de la vremea respectivă ale fostului viceprimar Paul Briceag, Conired primise de la ANL aproximativ 70% din valoarea contractului de lucrări, dar a efectuat doar 40% din obiectiv, după care a intrat în insolvență. Printre cei 153 de creditori s-a aflat și Agenția Națională de Locuințe.

În tot acest timp, Ministerul Dezvoltării, prin ANL, nu a mai alocat nici un leu pentru proiectele târgoviștene. În 2013 având în vedere înmulțirea cererilor și pronunțarea falimentului Conired, primăria Târgoviște a înaintat către Agenție o serie de solicitări și documente pentru reluarea lucrărilor. Din corespondența cu  ANL reiese că ar fi fost nevoie de aproape 24 de milioane de lei pentru finalizarea celor 8 imobile aflate în diferite stadii de construcție.

La nivelul municipiului Târgoviște sunt  555 de unități locative ANL finalizate,  ocupate, teoretic, în proporție de 100%.

sagricom (12) sagricom (14) sagricom (10) sagricom (4) sagricom (3) sagricom (7) sagricom (2)

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro