TÂRGOVIȘTE: Lucrările la Centură au început cu un drum “virgin”

      Astăzi, 10 iulie, au fost reluate lucrările la proiectul Centurii Ocolitoare a municipiului Târgovişte.  Liderul de asociere este conform singurei ofertei depuse  SC Good Prod SRL, din Zalău, județul Sălaj, în asociere cu CK – 13 PATSTROY JSC din Bulgaria, parte a “CK-13 Holding”. Liderul de asociere a anunțat și doi subcontractori. Unul este CONSINIT SRL şi cel de-al doilea SC Drum ART SRL. Durata de execuție este de 9 luni de la data de emitere a ordinului de începere, în februarie anul viitor. Valoarea contractului de lucrări este de 51.106 585 de lei.

      Lucrările au fost reluate cu începerea construcţiei noului tronson de drum de 1,3 kilometri, pe malul râului Ialomiţa, din zona podului Mihai Bravu, prin statele Grădinii Zoo, până în zona podului de la Valea Voievozilor. Zona este “virgină” neexistând nici un fel de infrastructură la acest moment care să o traverseze.

centura 2

        La acest moment stadiul de realizare fizic al Centurii Municipiului Târgovişte este de 27, 7%, deşi proiectul a început în 2012. Au fost realizate de către primul constructor CAST SRL în asociere cu Trans Bitum și Carena SpA Impresa Di Construzioni, lucrări de asfaltare, reabilitare trotuare și montare borduri pe Calea Ialomiței, Aleea Sinaia, Bulevardul Eroilor și Aleea Mănăstirea Dealu. Nici una dintre aceste lucrări nu este finalizată, deşi  termenul era  luna august 2012, dar  a fost reziliat contractul de execuție de lucrări încheiat cu  CAST SRL, la cererea societăţii. Licitația  fost reluată în 2013, restul de lucrări de executat fiind câștigat de Tehnologica Radion. Ulterior firma a intrat în insolvență şi  nu a mai putut să susținut garanția de participare, iar oferta lor, deși câștigătoare, a fost  invalidată. Acum e rândul SC Good Prod SRL cu  CK – 13 PATSTROY JSC, care au 9 luni să rezolve restul de executat, prezent în documentul de mai jos.

centura

       Având în vedere complexitatea lucrărilor, nici autorităţile nu sunt foarte optimiste: Primarul interimar Cristian Stan a declarat în carul unei conferinţe de presă că ţinta este ca până la finele anului să se realizeze aproximativ 80%  din proiect. Tot ceea ce se va realiza după 1 ianuarie 2016, se va face cu bani de la bugetul local, Uniunea Europeană decontând doar lucrările din acest an.

centura 3

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro