TÂRGOVIȘTE: Lucrări ample de reabilitare a blocurilor de locuințe. Lifturi noi din bani europeni

Primăria Municipiului Târgoviște derulează în aceste zile ample lucrări de reabilitare și modernizare a blocurilor din oraș. Investițiile se fac din fonduri europene la care se adaugă și o contribuție minimă și din partea locatarilor.

În cadrul acestor lucrări se vor face izolații termice ale blocurilor, inclusiv închiderea balcoanelor, reabilitarea și modernizarea instalațiilor electrice comune, repararea acoperisurilor de tip terasă și a balustradelor de protecție ale acestora, înlocuirea sau repararea instalațiilor de distribuție a apei reci și de canalizare, adaptarea infrastructurii pentru nevoile speciale ale persoanelor cu dizabilități și, nu în ultimul rând, consolidarea sau înlocuirea completă a lifturilor.

 

Există două proiecte, finanțate din fonduri europene, care să susțină aceste lucrări, respectiv:

  • pentru 6 componente, respectiv blocurile D1, D2, D3, D4, 5A, 5B, investitie in valoare totala de 7.288.477,82 lei;
  • pentru 8 componente, respectiv blocurile F1, F2, 12 ICMD, 40 (scarile A si B), 54, 57 (scarile A si B), 64 (scarile A si B) si blocul K., investitie in valoare totala de 15.618.158,59 lei.

 

Partea de investiție care le revine proprietarilor locuințelor va fi eșalonată pe 10 ani și este cuprinsă între 3,5% si 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie vor plăti numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro