TÂRGOVIŞTE: Impozitul scade cu până la 2000 de lei/ha pe 35 de străzi

foto – stradă Priseaca

Consiliul local municipal Târgovişte a aprobat, la propunerea primarului interimar Cristian Stan, modificarea zonelor de impozitare pentru două cartiere din municipiul Târgovişte: Priseaca şi Matei Voievod. Din 2016, cele două vor reveni la categoria de impozitare C. În 2007, administraţia târgovişteană uniformizase impozitarea, trecând în categoria B cele doua cartiere împărţite până atunci în categoriile C şi D.

Modificarea s-a bazat conform raportului de specialitate pe faptul că cele două cartiere corespund unei zone rezidenţiale cu clădiri preponderent de tip rural, chiar dacă sunt cartiere ale municipiului. Caracteristicile rurale conferă zonei indicatori urbanistice de un nivel mai scăzut decât în restul municipiului.

Conform noii hotărâri a CLM, proprietarii de pe 35 de străzi (vezi document anexat) vor plăti impozite simţitor mai mici decât până acum. De exemplu: la teren curţi construcţii pe zona B, impozitul era de 5440 lei/ha, iar pe C ajunge la 3440 lei/ha. Conform primarului interimar Cristian Stan, efortul bugetar resimţit după scăderea nivelului de impozitare se va situa în jurul sumei de 100 000 de lei.

strazi

Contre politice pe tema impozitării

Cum astfel de subiecte, cu priză la public, nu pot trece nealterate pe lângă factorul politic, modificarea zonei de impozitare a suportat şi un dialog politic în contradictoriu.

Consilierii PNL Târgoviște au depus la primăria municipiului, în luna aprilie, un proiect de hotărâre pentru modificarea zonei de impozitare din cartierul Priseaca, către categoriile C și D, solicitare bazată pe lipsa  infrastructurii în cartier  și a utilităților promise la încadrarea într-o zonă superioară.

Câteva zile mai târziu, primarul interimar Cristian Stan spunea că  liberalii au furat startul unei iniţiative pe care PSD o anunţase ca şi intenţie încă din 2014. Stan a plusat şi a vorbit despre posibilitatea de scădere a impozitării în mai multe cartiere: Priseaca, Matei Voievod şi Prepeleac (la ultimul, se pare, că s-a renunţat pe moment). Stan s-a arătat deranjat de iniţiativa liberalilor şi a precizat că propunerea acestora nu poate fi supusă dezbaterii pentru că asemenea iniţiative pot fi depuse, conform legii, doar în luna mai.

O asemenea modificare poate fi făcut exclusiv în luna mai şi produce efecte de la 1 ianuarie anul viitor. Din analizastan foto mic pe care am făcut-o sunt întrunite condiţiile pentru promovarea şi aprobarea unui proiect de hotărâre pe acest subiect, a explicat Stan în şedinţa CLM din luna mai.

Liberalii, însă, au revenit în plen cu un amendament, legat de cartierul Priseaca, acela al modificării zonelor de impozitare din cartier diferenţiat pentru categoriile C, dar şi D.

 

enache lucianSituaţia cetăţenilor din Priseaca nu este aceeasi cu a cetăţenilor din Matei Voievod. Înainte de hotărârea din 2007, Priseaca a afost la categoria D. Apoi a fost trecută  la B. Eu propun amendametul ca Priseaca să fie ş la categoria D pentru că acum la Priseaca sunt mai mute parcele la categoria D, a susţinut consilierul local PNL Lucian Enache.

 

Amendamentul liberalilor a fost respins în plen de majoritatea PSD – PPDD, iar în schimb, liberalii s-au abţinut de la votarea proiectului de modificare a zonelor de impozitare. Abţinerea nu a afectat însă adoptarea hotărârii.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:



Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro