TÂRGOVIȘTE: Din 300 de beneficiari ai ajutorului social, 260 sunt prea depresivi ca că muncească

Vă aduceți aminte celebrul caz al beneficiarei de ajutor social din Târgoviște care nu a muncit niciodată pentru că munca îi provoacă „frezoane și călduri” (Dacă muncesc mă ia caldurile, temperaturile, nu pot să muncesc! Ma ia capul, mă ia frezoane…Mioara, 54 de ani / foto)?

Pentru alți 260 de beneficiari ai sprijinului financiar de la stat, din 300 de persoane care încasează ajutor social la Târgoviște, munca este nerecomandată de medic. Majoritatea au depresii și stări de anxietate care îi împiedică să muncească, deși din punct de vedere fizic sunt sănătoși. Conform legii, beneficiarii ajutorului social ar trebui să presteze activități  în folosul comunității, doar că,  în baza unui document medical, pot primi banii și fără muncă.


Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a declarat recent că va sesiza, din nou, Colegiul Medicilor cu privire la eliberarea acestor documente medicale „Consider intolerabilă o asemenea situație, motiv pentru care voi sesiza atât Colegiul Medicilor (din nou), cât și Casa de Asigurări de Sănătate și Direcția de Sănătate Publică. Înteleg ca pot fi situații în care o anumită persoană are nevoie de sprijin material, însă acesta implică șă efectuarea unor ore de muncă.

La începutul lui 2017, 150 de beneficiari ai ajutorului social au fost luați prin surprindere de administrație și scoși la deszăpezire. La câteva zile, doar 20 dintre ei mai erau apți de muncă, restul prezentând documente medicale care îi scuteau de efort.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca