Scandal politic la Titu, după ce un investitor vrea să cumpere o clădire pe care a renovat-o, pentru a-și extinde activitatea

Distribuie:

Scandal la Titu, după ce un investitor a cerut să cumpere o clădire în care deține un cămin de bătrâni, pentru a extinde capacitatea acestuia. Scandalul pare unul mai mult politic, investitorul venind în oraș în vremea și cu sprijinul PSD, formațiune care a pierdut alegerile. Acum social democrații sunt foarte vehemenți împotriva celor care dețin căminul în concesiune, deși știu că, până la sosirea lor, 6 ani clădirea a fost abandonată, iar găsirea unui investitor care să se ocupe de cămin a fost foarte dificilă.

Povestea căminului începe în 2009 – 2010, când primarul PDL de a vremea respectivă, Ilie Dinu, a obținut fonduri  pentru construția unui cămin de bătrâni. Clădirea a fost finalizată în 2010, dar primăria nu a putut să o pună în funcțiune, așa că s-a degradat constant, până în 2016, când în urma unei licitații un investitor a preluat-o și a renovat-o, aici funcționând un cămin de bătrâni cu 30 de locuri. Pe lângă clădirea inițială, investitorul a mai ridicat anexe fără de care nu-și putea desfășura activitatea, precum bucătărie sau sală de mese.

Acum a cerut consiliului local cumpărarea clădirii, pentru a mării capacitatea Centrului de Bătrâni la 70 de locuri. Investitorul se obligă prin contract să nu schimbe destinația clădirii pentru cel puțin 10 ani de la achiziție. Primăria Titu vrea să introducă în contract și o clauză prin care schimbarea destinației să fie făcută cu acordul Consiliului Local.

Solicitarea de cumpărarea a căminului, aprobată de consiliul local a strânit un atac politic din zona social democrată. Fostul viceprimar, Vlad Oprea, în vremea căruia s-au făcut discuțiile pentru concesionarea clădirii către investitor, acuză primăria că  lasă oamenii pe drumuri. Acesta spune că prețul de vânzare stabilit de evaluator este prea mic și vorbește despre dotarea căminului de către o fundație olandeză în urmă cu 10 ani, deși  căminul nu funcționează decât de 1 an și jumătate, iar clădirea are doar 7 ani. Oprea amenință că va merge, duminică, la cămin și le va spune bătrânilor că vor fi dați afară. Duminică este Ziua Persoanelor Vârstine, iar căminul este partener al Asociației Niciodată Singur care alături de Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României organizează a 6-a ediție a Campaniei „Flori pentru Suflet”, în cadrul căreia voluntari vin să petreacă timpul cu bătrânii.

Vlad Oprea: “Eu și consilierii PSD am votat împotrivă! Nu știu ce ar putea face la bugetul local ( care e de aproximativ 200 miliarde lei vechi anual) cu cei 5 miliarde pe care îi va încasa pentru Cămin( construirea lui cred că a costat 8 și a fost dotat și mobilat în urma unei donații ale unei societăți olandeze acum 10 ani ), când el a dat doar azi 6 miliarde firmei nașului Cristescu , să golească coșurile de gunoi de prin oraș și să dea cu mătura pe trotuare cu 6 oameni! Aici sunt cazate 40 de persoane de vârsta a trei , care riscă de la anul să rămână pe drumuri, dacă cumpărătorul schimbă destinația și vrea să facă acolo benzinărie , cârciumă sau brutărie ( lucruri la care se pricepe cel mai bine dl primar ! Mi-am propus să vizitez acest cămin duminică, să merg să duc acolo pachete cu alimente pentru fiecare dintre oamenii cazați și să le explic ce ” cadou ” le-a făcut primarul!

Conformunei scrisori deschise a  investitorului, acesta are intenția de a mări capacitatea centrului de la 30, la 70 de locuri, în cazul în care va deveni proprietarul clădirii, cu clauzele menționate. Acesta ar putea părăsi Titu doar dacă nu va ajunge la o înțelegere cu consiliul local. Adica invers de cum pun problema social democrații. Daca va merge să le spună celor internați că vor fi dați afară, în lipsa certitudinii unei asemenea situații, gestul președintelui organizației PSD Titu ar fi unul cu adevărat meschin.

Într-o postare pe pagina sa de facebook primarul Traian Niculae spune că evaluarea aparține unui evaluator independent și că administratorul Căminului va menține destinația de cămin de bătrâni pentru care a  făcut, deja, mai multe investiții.

Traian Niculae: “Ar fi fost frumos să ne putem întrece în proiecte care să îmbunătățească calitatea vieții dumneavoastră în acest oraș, dar știu foarte bine că, în ceea ce-l privește este imposibil. Singurul lucru pe care domnul Oprea știe să-l facă este să jignească în orice împrejurare, fie că este vorba despre facebook, spațiul public, sedințele de Consiliu Local sau cetățenii incomozi.

“Înțeleg că una dintre problemele domnului Oprea este căminul de bătrâni sau, mai bine zis, solicitarea administratorului actual de a-l cumpara. Dumnealui ar trebui să-și amintească faptul că, în perioada în care era viceprimar al orașului, acest cămin era numai o clădire care, în lipsa unui investitor, se degrada treptat. De asemenea, uită că intre 2012-2015 l-am trimis sa caute învestitor și la București și la Ploiești și nu a fost in stare. Mi-am dorit tot timpul să găsim un investitor care să deschidă acest cămin, gândindu-mă atat la infrastructura, cât și la solicitările multor familii care doreau să-și interneze bătrânii în acest centru.

În anul 2016 am reusit să găsim un investitor serios cu experiență, care mai deține alte astfel de cămine și care s-a apucat rapid de treabă și a investit foarte mulți bani în ultimul an și jumătate. Pentru a continua investițiile și pentru a mări capacitatea centrului, acest investitor solicită cumpărarea acestuia, la prețul pietei, la o evaluare facuta de un evaluator independent autorizat, cu clauza de a păstra destinația acestui cămin cel puțin 10 ani de acum. În cazul în care Consiliul Local i-ar fi respins această cerere, omul ne-a comunicat că s-ar fi oprit cu investiția, ar fi restrâns activitatea sau chiar ar fi plecat, nu înainte să ii plătim toate investițiile facute. Este normal, este o afacere pe care vrea să și-o protejeze și să o dezvolte, în beneficiul orașului Titu, prin crearea de locuri de muncă și de încă 40 de locuri de cazare pentru bătrâni, pe lângă cele 30 actuale.

Consiliul local a aprobat, de principiu, solicitarea de cumpărare a Căminului pentru Bătrâni care este bun în domeniul privat al Consiliului Local Titu. Urmează organizarea unei licitație de vânzare a  bunurilor.  Până la licitație este în desfășurare doar lupta politică care agită spiritele pe facebook.

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro