Proiect ambițios la Pucioasa: Transport ecologic între oraș și localitățile limitrofe

Un al doilea oraș din Dâmbovița accesează bani europeni pentru modernizarea transportului public în sensul transformării acestuia într-un prietenos cu mediul. După Târgoviște, orașul Pucioasa a depus și așteaptă finanțare pentru proiectul:  “Reducerea emisiilor de carbon în Orașul Pucioasa și în zonele funcționale ale acestuia” este ultimul proiect ce își aștepta primirea finanțării pe POR 2014 – 2020.

Un proiect curajos, care va marca definitiv locul orașului nostru pe harta nordului județului.

În cadrul proiectului se propune înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitara împreună cu UAT-urile limitrofe Orașului Pucioasa, care să gestioneze transportul public între aceste localități. Măsurile ce urmează a fi luate pentru reducerea emisiilor de carbon sunt „prietenoase” mediului înconjurător: achiziționarea unor autobuze electrice și a unor stații de încărcare. Complementar sunt propuse și măsuri de modernizare a infrastructurii cum ar fi: reabilitarea drumurilor județene din intravilanul Orașului

Pucioasa (DJ710, DJ710A și DJ712), construirea unei autogări (în zona fostului Obor), sistem modern de ticketing și amenajarea promenadei din zona Pieței Centrale.

Este un proiect complex, a cărui implementare nu va fi deloc ușoară. Însă cred că și satisfacția noastră, a tuturor va fi pe măsură!” a declarant primarul orașului, Constantin Ana.

Transportul ecologic este o parte a proiectului, mai complex, al administrației locale, de a readuce Pucioasei statutul de stațiune balneoclimaterică de interes național și nu numai. În acest sens, primăria Pucioasa construiește și o bază de tratament, prima de după 1989, cu scopul de a readuce stațiunea pe harta turismului național. Administrația locală a depus un proiect pentru finanțare pe Masterplanul de Turism al României. Din cele 1400 obiective prezentate, în urma evaluărilor au fost selectate doar 120 de proiecte, dintre care 4 din județul Dâmbovița, 2 in Pucioasa, 2 în Moroeni! Condiția de bază pentru finanțare a fost depunerea Studiului de Fezabilitate, care sa respecte fisa de proiect depusa, pana la 31.12.2020! Primăria Pucioasa a renunțat la unul din cele două, (cel care are șanse să fie finanțat prin fonduri europene), și a depus fișa de proiect pentru “Refacerea zonei de agreement și construirea bazei de tratament și valorificarea apei sulfuroase existente în zona pe Dealul Moțăianca și în zona “La Sursă” Pucioasa”.

Prin proiect se propune realizarea unor structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare, baza de tratament balnear, restaurant, parc cu amfiteatru în aer liber, o pista de bob de vară și alte facilități. Drumul județean ce va străbate zona va fi prevăzut cu trotuare pietonale și pistă de biciclete. În plus, vor fi amenajate sute de locuri de parcare.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro