Primarul Pucioasei cere ca taxa de habitat să devină tarif și să fie eliminată pentru gospodăriile nelocuite

Edilul șef al orașului Pucioasa, Constantin Ana, dă glas nemulțumirilor mai multor administrații din județ în privința colectării taxei de habitat. Constituită ca taxă datorată de abosolut toate gospodăriile, indiferent dacă produc sau nu deșeuri, taxa de habitat pune probleme la nivelul administrațiilor, atât prin nivelul datoriilor care se înregistrează, cât și prin angrenarea unor funcționari care trebuie să realizeze anchete sociale pentru scăderea cuantumului de la 21 de lei, la 12 sau 8 lei pentru cei care nu locuiesc efectiv în gospodări. Propunerea primarului din Pucioasa este ca taxa să fie eliminată pentru gospodăriile în care factura de curent electric este pe 0. În plus, Ana cere ca taxa să devină tarif, iar Asociația de Dezvoltare Intercomunitară să încheie contracte individuale cu dâmbovițenii, în așa fel încât să-și colecteze singură datoriile, nu să împovăreze primăriile cu această sarcină. Propunerile au fost înaintate către  Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Reabilitarea colectării, transportului, depozitarii, prelucrării deșeurilor solide in județul Dambovita, având în vedere că  serviciul de colectare a deșeurilor va fi scos din nou la licitație în acest an.

Consider că este anormal că cei ce nu locuiesc într-un imobil să plătească această taxă, la fel, consider că este anormal ca Serviciile de asistență socială ale primăriilor să efectueze sute de anchete sociale pentru reducerea taxei de la 21 lei la 12 lei sau 8 lei! Solicitarea noastră este simplă și foarte ușor de pus în practică: în cazul în care valoarea facturii de energie electrică la respectivul imobil este 0 lei, atunci și valoarea taxei de habitat pentru luna respectivă trebuie să fie 0 lei! Sunt convins că demersul meu va fi sprijinit și de ceilalți primari din județ și ca cei din conducerea ADI vor da curs solicitării noastre!” a explicat Ana.


În acest moment, taxa de habitat este colectată de Electrica și apare pe factura de energie electrică. Consumatorul poate, însă, să refuze plata taxei de habitat, acest lucru neavând consecințe asupra alimentării cu energie electrică.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca