Primarul Găeștiului, victorie în instanță împotriva Agenției Naționale de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate a transmis pe 19 septembrie 2017 o listă cu 20 de aleşi locali declaraţi incompatibili sau în conflict de interese administrativ. Printre ei şi primarul oraşului Găeşti, Gheorghe Grigore, în sarcina căruia ANI a reţinut că în perioada 18 iulie 2012 – 25 septembrie 2015, ar fi deținut și a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceul Tehnologic “Iordache Golescu” Găești. Totuși, incompatibilitatea fusese eliminată din lege în mai 2017.

Gheorghe Grigore a chemat ANI, în instanță, în luna octombrie a anului trecut. Ieri, judecătorii Curții de Apel Ploiești i-au dat dreptate edilului Găeștiului și au dispus  anularea raportului de evaluare făcut de către Agenţia Naţională de Integritate. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Solutia pe scurt aCurții de Apel Ploiești: “Admite cererea de chemare în judecată. Dispune anularea raportului de evaluare 33675/G/II/19.09.2017 emis de către pârâtă. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 2500 de lei cheltuieli de judecată, cu onorariu avocat redus. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare care se va depune la Curtea de Apel Ploieşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.02.2018

Dragi găeșteni, în anul 2016 domnul consilier Condovici Marius a sesizat Agenția Națională de Integritate că in perioada exercitării funcției de viceprimar am fost membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic Iordache Golescu. Agenția a luat act și am fost declarat incompatibil. Menționez că am mers aici in calitate de consilier local, viceprimarul având și această funcție. Nu am primit bani și singura vină a fost că m-a preocupat binele acestui liceu. Am spus tot timpul că sunt un om cinstit, corect că respect legile și cred în justiție. Am atacat raportul Agenției de integritate și astăzi Curtea de Apel Ploiești mi-a dat dreptate și a anulat raportul.” a scris Grigore pe contul său de facebook.

În stuația edilului din Găești sunt sute de primari și viceprimari din țară care au făcut parte din consiliile de administrație ale unităților de învățământ. Cei care fac parte din aceste consilii nu sunt remunerați. Şi înainte de modificarea lgislativă, mai mulţi primari din ţară au câştigat în instanţă procesele cu ANI pe această speţă. Este adevărat şi că unii şi-au pierdut mandatele, precum primarul din comuna Bilciureşti, Dâmboviţa, declarat incompatibil în 2013.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro