Primăria Pucioasa construiește o bază de tratament care poate readuce stațiunea pe harta turismului național

Primăria Pucioasa construiește o bază de tratament, prima de după 1989, cu scopul de a readuce stațiunea pe harta turismului național. Administrația locală a depus un proiect pentru finanțare pe Masterplanul de Turism al României. Din cele 1400 obiective prezentate, în urma evaluărilor au fost selectate doar 120 de proiecte, dintre care 4 din județul Dâmbovița, 2 in Pucioasa, 2 în Moroieni! Condiția de bază pentru finanțare a fost depunerea Studiului de Fezabilitate, care sa respecte fisa de proiect depusa, pana la 31.12.2020! Primăria Pucioasa a renunțat la unul din cele două, (cel care are șanse să fie finanțat prin fonduri europene), și a depus fișa de proiect pentru “Refacerea zonei de agreement și construirea bazei de tratament și valorificarea apei sulfuroase existente în zona pe Dealul Moțăianca și în zona “La Sursă” Pucioasa”.

“Sursa”, amenajată în locul de unde ţâşnesc izvoarele de sulf şi iod. (sursa foto: iMago Romaniae)

Este cel mai important proiect la care am îndrăznit vreodată să gândim sau să visăm!

Investiția de peste 130 milioane lei va aduce un suflu nou în orașul nostru, creând premisele renașterii adevăratului turism în orașul Pucioasa, atât prin investiția în sine, dar și prin afluxul de unități de turism, pe care estimăm că se vor realiza în zona datorită acestui pol de dezvoltare!” a precizat Constantin Ana, primarul orașului.

Prin proiect se propune realizarea unor structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare, baza de tratament balnear, restaurant, parc cu amfiteatru în aer liber, o pista de bob de vară și alte facilități. Drumul județean ce va străbate zona va fi prevăzut cu trotuare pietonale și pistă de biciclete. În plus, vor fi amenajate sute de locuri de parcare.

Trăim cel mai important moment al istoriei moderne a stațiunii balneoclimatice Pucioasa, moment ce sper eu că va da cu adevărat startul relansării stațiunii noastre, pentru ca momentele speciale din  2028 (când se împlinesc 200 de ani de la momentul în care Pucioasa devine stațiune balneoclimaterică, după ce un medic militar rus ajuns aici în timpul ocupației țariste a Țării Românești descoperă izvoarele de apă sulfuroase în 1828, luând denumirea de Pucioasa), respectiv 2029 (100 de ani de atestare a localității noastre ca și localitate urbană și 380 de ani de la prima atestare documentară a orașului, ce datează încă din 20 septembrie 1649, apărând ca “Piatra Pucioasa”), să găsească stațiunea Băile Pucioasa cu o imagine complet nouă, mai strălucitoare, mai atrăgătoare!”  a mai spus Constantin Ana.

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro