Primăria anunță că a ajuns la un acord cu AITT pentru rezilierea contractului. Poziția PNL în consiliul local

Finalul de an ar putea aduce rezlierea contractului dintre Primăria Târgoviște și AITT în privința transportului public din municipiul Târgoviște.

În acordul anexat hotărârii de consiliu (document în subsolul articolului), primăria se obligă să plătească restanțele la plată diferenței de tarif între valoarea impusă a prețului călătoriei și valoarea reală calculată de AITT conform contractului, restanțe calculate la peste 2 milioane de lei. De asemenea va avea loc un schimb de terenuri și clădiri, iar în urma unei analize de oportunitate, primăria ar putea cumpăra autobuzele AITT.

Primăria Târgoviște a înființat în urmă cu câteva luni o firmă de transport aparținând Consiliului Local. Aceasta ar putea prelua și o parte din personal, în funcție de necesități. Rezilierea contractului cu AITT ar intra în vigoare în luna martie, pentru că la acest moment firma nou înființată nu poate presta servicii de transport public, până la obținerea tuturor avizelor.

Liberalii au anunțau, însă, că se vor abține, astăzi, de la vot, până la obținerea unor detalii legate de derularea contractului dintre AITT și Primărie. Liberalii susțin, într-un comunicat de presă semnat de președintele Aurelian Cotinescu, că au adresat mai multe întrebări Primăriei Târgoviște care nu a dorit să clarifice lucrurile.

Ședința de consiliu va avea loc începând cu ora 16:00. Schimbul de terenuri si clădiri va putea face numai cu 2/3 din votul consilierilor locali aleși.

Comunicat de presă PNL Târgoviște – 21. 12. 2018

Așa cum am semnalat în ultimele două conferințe de presă, situația transportului public târgoviștean și a relației dintre AITT și Primăria Târgoviște ne preocupă în mod deosebit, deoarece târgoviștenii au nevoie de un transport public modern și civilizat. Am cerut Primăriei Târgoviște prin vocea consilierilor noștri, care au depus un memoriu cu întrebări precise și detaliate încă de pe 28 noiembrie 2018, clarificarea unor aspecte privind derularea contractului dintre AITT și Primărie, dar nici până astăzi Primăria Târgoviște nu a răspuns întrebărilor noastre. În schimb, astăzi se cere consilierilor municipali să aprobe prin vot încheierea unui acord între Primăria Târgoviște și AITT, acord care nu lămurește problemele semnalate de noi ci, dimpotrivă, ridică noi semne de întrebare.

În primul rând acordul prevede ca Primăria să cumpere autobuze din parcul auto al AITT, pe care cu toții îl cunoaștem ca fiind învechit și neadaptat cerințelor unui transport modern. Ori tocmai asta ni s-a spus, că vom avea un transport modern. Un transport modern, cu autobuzele vechi, nu este posibil și târgoviștenii merită cu siguranță ceva mai mult.

În al doilea rând, se propune plata unei sume de 2.214.000 lei ca subvenție (diferența de tarif între valoarea impusă a prețului călătoriei și valoarea reală calculată de AITT conform contractului), care nu știm dacă este justificată cu adevărat. Nu înțelegem de ce în aproape cinci ani de zile AITT nu a făcut demersuri concrete pentru a primi sumele respective, inclusiv în justiție, iar acum s-a ajuns deodată la un acord pe această problemă?

Un mare semn de întrebare îl reprezintă propunerea unui schimb de terenuri și imobile între Municipiul Târgoviște și AITT, în urma unor expertize. Până când nu ne va fi prezentată expertiza, astfel încât să vedem dacă schimburile propuse se vor face just, transparent și la valoarea de piață nu putem să avem o opinie asupra corectitudinii acestui demers.

De 13 ani, transportul public local s-a degradat constant, ajungând la situația dezastruoasă din prezent. În acest moment se încearcă o încheiere a contractului dintre AITT și Consiliul Local fără a fi numiți vinovații, cerându-ni-se să validăm un acord care nu suntem siguri că este în beneficiul târgoviștenilor.

Așa cum am mai spus-o de fiecare dată, noi nu ne opunem proiectelor de modernizare reală a transportului public târgoviștean. Cerem doar transparență din partea administrației târgoviștene și lămurirea aspectelor semnalate, pentru  ca să putem ajunge cât mai repede să avem pe străzile Târgoviștei autobuze noi, adaptate tuturor cerințelor, care să aibă orare și trasee bune și respectate.

De aceea, consilierii municipali PNL se vor abține astăzi de la vot. După ce vom primi informațiile solicitate și aspectele care ridică semne de întrebare vor fi clarificate, vom vota orice proiect care va fi bun pentru târgovișteni.

Președinte PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu

 

<iframe src=”https://drive.google.com/file/d/1bZArChk3QG07PPijBUluzsLF8tdVX5Ae/preview” width=”640″ height=”1000></iframe>

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro