Preşedintele CJD: „Se duce o bătălie pentru preluarea managementului spitalelor”

„Se duce o bătălie pentru schimbarea şi pentru preluarea managementului spitalelor”! Acesta este semnalul de alarmă pe care a ţinut să-l tragă astăzi preşedintele CJD, Alexandru Oprea. Ceea ce l-a supărat foarte tare pe reprezentantul CJD sunt declaraţiile factorilor decidenţi de la cel mai înalt nivel al statului care au acuzat autorităţile locale că nu s-au implicat în bunul mers al unităţilor medicale în această perioadă critică în care pandemia sanitară şi-a făcut de cap şi a curmat multe vieţi omeneşti la nivel naţional. Alexandru Oprea a ţinut să le amintească mai marilor ţării că „autorităţile locale nu au fost simpli spectatori în această bătălie împotriva COVID-ului”, ci dimpotrivă!

„Vreau să fac o remarcă de natură politică. Am văzut intervenţia d-ului prim ministru, Ludovic Orban şi am văzut şi intervenţia şefului Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat. Fac precizarea că autorităţile locale nu au fost simpli spectatori în această bătălie împotriva COVID-ului. Eu sunt de acord că se duce o bătălie pentru schimbarea şi pentru preluarea managementului spitalelor. Vă spun că, în ceea ce mă priveşte, nu am o problemă legată de managementul spitalului, dar melanjul acesta, adică consiliile judeţene… să dea fondurile şi Ministerul Sănătăţii… să numească conducerile spitalului… nu merge.

Ori îl ia cu totul, ori îl lasă cu totul, pentru că lucrurile trebuie să fie foarte clare din acest punct de vedere. Deci dacă aloci resurse este normal să ai şi nişte pretenţii asupra modului cum se administrează respectiva activitate. Fac precizarea că instituţia pe care o reprezint, prin votul consilierilor judeţeni, a alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte resurse pentru ceea ce înseamnă achiziţia de materiale de protecţie, pentru echipament, pentru aparatură care nu a fost prevăzută în lista de dotări pentru că nimeni nu şi-a putut închipui că vom avea această pandemie de coronavirus. Pe această cale mulţumesc încă odată şi sponsorilor care au fost alături de spital.

CJD a alocat spitalului 900.000 lei şi de asemenea a alocat încă 1.200.000 de lei pentru ceea ce înseamnă nevoile urgente legate de achiziţia de echipament de protecţie. Fac precizarea că personalului SJUT nu i-a lipsit în niciun moment echipamentul de protecţie. Solicităm DSP Dâmboviţa, care se ocupă de această procedură, ca şi personalul medical aflat în prima linie a SJUT, cel de la spitalul suport Pucioasa şi de la secţia Moreni… să fie testat, pentru a putea lua măsuri în consecinţă, dacă Doamne fereşte avem vreun caz, pentru că vedeţi că un caz nedetectat la timp poate produce consecinţe incomensurabile din punct de vedere al alocărilor materiale şi umane pe care le generează după…”, a semnalat preşedintele CJD, Alexandru Oprea.

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro