Președintele AFM promite 1200 de stații de încărcare electrice. Care este situația la Dâmbovița

Aflat la Titu, la lansarea programelor Rabla Clasic si Rabla Plus 2019, Cornel Brezuică, președintele Administrației Fondului de Mediu a declarat că vor fi realizate 1.200 de stații de încărcare pentru mașini electrice, în colaborare cu autoritățile locale. Construirea de stații este complementară programului Rabla Plus prin care statul oferă un sprijin financiar de 10.000 de euro celor care achiziționează autoturisme nepoluante. Brezuică a mai spus și că vor fi construite astfel de stații din 100 în 100 de km pe drumurile naționale și autostrăzi.

Până atunci, însă, numărul  de stații de încărcare este extrem de redus, acestea fiind construite cu precădere de către entități private. Președintele AFM a declarat că nu poate estima la ce număr se ridică acestea. În Dâmbovița, singura stație de încărcare a mașinilor electrice este la Hotel Peștera, investiție privată a unității turistice (foto).

Patru stații ar putea fi funcționale, în Târgoviște, din luna iunie, cu finanțare AFM. Primăria Târgoviște a primit finanțare în prima etapă a programului AFM pentru autorități publice. Conform primarului Cristian Stan, primăria a finalizat lucrările legate de branșamente și alimentare a celor patru stații, dar deocamdată acestea nu pot fi montate. Există un litigiu, ce urmează a fi soluționat de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, între doi furnizori. După decizia CNSC se va știi cine va livra stațiile la Târgoviște. Acestea urmează a fi amplasate după cum urmează: în parcarea de la biserica Geartoglu, în parcare de la Piața Bărăției, în parcarea de la Complexul de Natație și în parcarea de la Stadionul municipal.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro