Prefectura nu va ataca hotărârea de alegere a primarului interimar Cristian Stan

      Subprefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîiei, a declarat astăzi într-o conferință de presă ca juriștii instituției nu au identificat motive pentru atacarea hotărârii de Consiliul Local Municipal prin care Ciprian Prisăcaru (PNL) a fost înlocuit cu Cristian Stan  (PSD).  Jîjîie a explicat că, din cauza migrației politice permisă prin Ordonanța 55, există la nivelul județului o dinamică în creștere a urcării și coborârii din funcții a viceprimarilor și ca Prefectura va ataca hotărârile care încalcă prevederile legale.

     Pentru Târgoviște, discuția s-a purtat în jurul tipului de ședință în care au fost realizate schimbările, fiind vorba de o ședință extraordinară. Prefectura opinează, chiar dacă legea nu reglementează strict tipul de ședință în care se pot face acest tip de schimbări, că ar trebui respectat un principiul al reciprocității, conform căruia un vice ales într-o ședință ordinară, trebuie schimbat tot în același tip de ședință. Cu toate acestea, juriștii Prefecturii vor ataca doar acele hotărâri care încalcă expres prevederi ale legii, neinterpretabile.

     Consiliul local municipal Târgoviște, întrunit în ședință extraordinară, pe 19 februarie, la convocarea PSD, a decis eliberarea din funcție a viceprimarului cu atribuții de primar Ciprian Prisăcaru (PNL). Plenul CLM a decis ca funcția de viceprimar vacantată să fie ocupată de Cosmin Bozieru, președintele PPDD Dâmbovița. Prerogativele de primar au fost acordate, tot  cu 12 voturi pentru și 9 împotrivă lui  Cristian Stan, liderul de grup al PSD care a devenit, astfel, noul primar interimar al municipiului Târgoviște.

De ce Târgoviște nu e Crânguri

        Gazeta Dâmboviței a prezentat cazul comunei Crângurile unde prefectura a decis să atace alegere vicelui, unul dintre argumente fiind tipul de ședință în care se făcea schimbarea. Conform Prefecturii Dâmbovița, cazul de la Târgoviște nu este similar celui de la Crângurile, unde spun juriștii au fost încălcate mai multe prevederi legale, decizia de  atacare nefiind bazată exclusiv pe tipul de ședință.

p1

p2

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro