Ploaia a făcut prăpad financiar în Dâmbovița! Pagube de 26 de milioane de lei

După o primăvară plină de coduri galbene și portocalii de ploi, vijelii și inundații, județul Dâmbovița s-a ales cu o pagubă publică de 26 de milioane de lei. La aceasta se adaugă și pierderile suferite de persoanele publice, necontorizate încă.

Conform președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, cele mai importante pagube sunt pe tronsoanele de drum județean afectate de alunecări de teren: 712 A Râu Alb, 710 A Niculeșți – Pucioasa, 710 A Bezdead, 714 Sanatoriu Moroieni Peștera, 710 Vârfuri, 721 Pierșinari Pod peste Dâmbovița, 701 Costești Vale, Podul Mihai Bravu peste Ialomița la Târgoviște, 711A podul peste Argeș la Potlogi.

Ploiele au afectat și drumuri comunale, străzi și ulițe, pentru care este nevoie de aproximativ 5 milioane de lei. De asemenea, au fost afectate praguri de fund în zona Pucioasa și Runcu, localitățile Vișina, Runcu, Văleni Dâmbovița, Tătărani și Bărbulețu confruntându-se cu alunecări de teren.

Probleme sunt şi pe drumul din munte între Dichiu şi Zănoaga, în zona fostei unităţi militare.

Președintele CJD Adrian Țuțuianu a precizat în cadrul unei conferințe de presă că prioritatea zero este finanțarea apărărilor de mal din zona podului Mihai Bravu din Târgoviște, pentru care a discutat la Ministerul Dezvoltării, împreună cu primarul Gabriel Boriga. Cei doi au , se pare, promisiunea ministrului Dragnea că Târgoviștea va fi prinsă în finanțarea oferită de minister pentru zonele afectate de inundații. Avem nevoie de 20 de miliarde lei vechi. Considerăm zona ca prioritate 0 pentru că eroziunea de mal ar putea afectat pragul de fund și pilonii podului, ceea ce ar duce la o blocare a accesului în Târgoviște.”, a precizat Țuțuianu.  În ordinea priorităţilor CJD, urmează reabilitarea drumului de la Bezdead şi a podului de la Pierşinari. Prioritizarea s-a făcut în funcţie de numărul de persoane afectate.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro