Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

Ploaia a făcut prăpad financiar în Dâmbovița! Pagube de 26 de milioane de lei

După o primăvară plină de coduri galbene și portocalii de ploi, vijelii și inundații, județul Dâmbovița s-a ales cu o pagubă publică de 26 de milioane de lei. La aceasta se adaugă și pierderile suferite de persoanele publice, necontorizate încă.

Conform președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, cele mai importante pagube sunt pe tronsoanele de drum județean afectate de alunecări de teren: 712 A Râu Alb, 710 A Niculeșți – Pucioasa, 710 A Bezdead, 714 Sanatoriu Moroieni Peștera, 710 Vârfuri, 721 Pierșinari Pod peste Dâmbovița, 701 Costești Vale, Podul Mihai Bravu peste Ialomița la Târgoviște, 711A podul peste Argeș la Potlogi.

Ploiele au afectat și drumuri comunale, străzi și ulițe, pentru care este nevoie de aproximativ 5 milioane de lei. De asemenea, au fost afectate praguri de fund în zona Pucioasa și Runcu, localitățile Vișina, Runcu, Văleni Dâmbovița, Tătărani și Bărbulețu confruntându-se cu alunecări de teren.

Probleme sunt şi pe drumul din munte între Dichiu şi Zănoaga, în zona fostei unităţi militare.

Președintele CJD Adrian Țuțuianu a precizat în cadrul unei conferințe de presă că prioritatea zero este finanțarea apărărilor de mal din zona podului Mihai Bravu din Târgoviște, pentru care a discutat la Ministerul Dezvoltării, împreună cu primarul Gabriel Boriga. Cei doi au , se pare, promisiunea ministrului Dragnea că Târgoviștea va fi prinsă în finanțarea oferită de minister pentru zonele afectate de inundații. Avem nevoie de 20 de miliarde lei vechi. Considerăm zona ca prioritate 0 pentru că eroziunea de mal ar putea afectat pragul de fund și pilonii podului, ceea ce ar duce la o blocare a accesului în Târgoviște.”, a precizat Țuțuianu.  În ordinea priorităţilor CJD, urmează reabilitarea drumului de la Bezdead şi a podului de la Pierşinari. Prioritizarea s-a făcut în funcţie de numărul de persoane afectate.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media