NICULEȘTI: Petiție publică pentru achiziționarea unei autospeciale de pompieri. Mai multe case au ars în ultima perioadă

Mai multe incendii care au distrus locuințe, în comuna Niculești, au generat inițiativa unei petiții publice pentru strângerea de semnături  în vederea achiziționării de către autoritatea locală a unei autospeciale pentru stingerea incendiilor.

Aseară, o casă în care trăiau două familii a ars din temelii. Localnicii spun că plasarea comunei la capătul județului și starea unor drumuri, fac uneori ca intervenția pompierilor să fie prea tardivă pentru a mai salva casele. Săptămâna trecută o altă casă a ars.

Inițiativa achiziționării utilajului îi aparține unui localnic, care este și consilier local din partea Partidului Național Liberal. Acesta a declarat pentru gazetadambovitei.ro că a ridicat de mai multe ori problema aceasta , lucru pe care îl poate dovedi cu procesele verbale ale ședințelor de consiliu local. Leonard Fieraru  spune că trebuie căutată o soluție pentru ca în comună să existe un serviciu voluntar de pompieri cu dotările necesare, în condițiile în care, în cazul unui incendiu salvarea proprietăților este chestiune de minute, nu de zeci de minute.

Fieraru va propune astăzi consiliului local, în cadrul primei ședințe din acesta an, achiziționarea autospecialei. Acesta dă exemplul comunei vecine Periș, din județul Ilfov, care are mașină și pompier angajat și care  a sărit mereu în ajutorul celor din Niculești. Consilierul speră că va avea sprijinul tuturor colegilor, indiferent de culoarea politică, fiind vorba despre interesul comunității.

În același timp, s-a lansat un apel pentru ajutorarea familiilor care, în mijlocul sezonului rece, au rămas fără locuințe.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro