La acest moment, din datele prezentate de directorul Dorin Maican, piaţa înregistrează profit, având încasări lunare de aproximativ 113 600 de lei, iar cheltuieli de 96.000.
Majoritatea spaţiilor de la 1 Mai sunt deja concesionate sau închiriate de primărie celor care desfăşoară activităţi comerciale în zonă. Susţinătorii proiectului nu au reuşit însă să argumenteze în favoarea concesionării, iar proiectul a fost respins de majoritatea USL din consiliul local, cu solicitarea ca până la următoarea şedinţă să se prezinte o situaţie concretă a încasărilor, cheltuielilor şi investiţiilor din piaţă.
Un punct de vedere pertinent a avut consilierul Tudorică Răducanu, care a cerut ca administratorii pieţei să pună în ordine lucrurile de la 1 mai, iar dacă se doreşte concesionarea unor spaţii aceste pot fi cele din pieţele nefuncţinale ca Select sau Aurora.
În piaţa 1 Mai, ultima mare investiţie a fost realizată în mandatul primarului Iulian Furcoiu, atunci când a fost construită clădirea principală în care funcţionează piaţa. O problemă o consitituie şi procesul pe rol prin care se cere împroprietărirea pe 900 de metri pătraţi din piaţă (zona din spatele halei de brânzeturi).
Prima instanţă a decis ca municipalitatea să plătească despăgubiri, dar, în acest moment se judecă recursul cerut de proprietarii terenului, care vor restituirea în natură. Piaţa 1 Mai are o suprafaţă de 4.000 de metri. În urmă cu câţiva ani, a fost adoptat şi un regulament al pieţei care nu este, însă, respectat de comercianţi.