COMUNICAT
În perioada 15 octombrie 2021 – 15 decembrie 2021 Primăria Municipiului Moreni a implementat proiectul „Reabilitare cămine comunitate romă Pâscov” co-finanțat de Consiliul Europei și Comisia Europeană prin programul ROMACT. Proiectul s-a înscris în seria intervențiilor autorității locale de îmbunătățire a condițiilor de viață pentru populația dezavantajată din municipiu.
Toate activitățile proiectului au avut ca scop atingerea OBIECTIVULUI GENERAL al acestuia, respectiv: reabilitarea spațiului comun în 2 cămine din str. Pâscov.
Valoarea Proiectului a fost de 4.995 euro – grant alocat prin programul ROMACT, iar UAT a contribuit cu personal propriu la reabilitarea interioară a spațiilor comune. De asemenea, locuitorii din str. Pascov s-au oferit să presteze muncă fizică și să contribuie la lucrările de reabilitare.
Activitatatile proiectului:
- Formarea echipei de proiect;
- Achiziționarea materialelor de construcții necesare reabilitării;
- Reabilitarea propriu-zisă a corpurilor de clădire – activitate realizată de primărie împreună cu locuitorii din cele 2 clădiri;
- Informarea, promovarea și publicitatea proiectului;
- Management și raportare financiară.
”Programul ROMACT este un instrument foarte util pentru cunoașterea și rezolvarea problemelor pe care le au membrii comunității de romi din municipiul Moreni. Rolul administrației locale este de a ajuta la integrarea cetățenilor de etnie romă, iar prin ROMACT putem face încă un pas pentru realizarea acestui obiectiv. Totodată, prin intermediul programului ROMACT, se îmbunătățește gradul de pregătire profesională a funcționarilor din administrația morenară, întărind capacitatea autorității locale de a concepe și implementa planuri și proiecte pentru îmbunătățirea vieții locuitorilor municipiului”, a declarat primarul Constantin Dinu.
Programul ROMACT este o inițiativă comună a Comisiei Europene și a Consiliului Europei menită să ajute primăriile și autoritățile locale să coopereze cu comunitățile de romi în vederea dezvoltării de politici și servicii publice pentru toată populația, inclusiv cea de etnie romă. ROMACT oferă administrațiilor locale metodele și instrumentele de lucru pentru a ajunge la comunitățile unde trăiesc cei mai vulnerabili cetățeni, o prioritate majoră a programului fiind întărirea capacității autorităților locale de a concepe și implementa planuri și proiecte de incluziune a romilor. Mai multe detalii la www.coe-romact.org