Mai mulți târgovișteni au pierdut ajutorul social pentru că au refuzat să muncească

A scăzut semnificativ numărul târgoviștenilor care beneficiază de ajutor social. Deși există, în mentalul colectiv, ideea că aceștia sunt foarte mulți, în realitate, la acest moment 271 de persoane primesc ajutor de la stat. Populația municipiului Târgoviște se apropie de 80.000 de persoane. În plus din cei 271, doar 32 nu efectuează munca în folosul comunității, în baza unor adeverințe medicale. În luna decembrie, 19 persoane au pierdut dreptul la ajutor social pentru că nu au putut prezenta scutiri medicale și au refuzat să muncească în folosul comunității.

“19 persoane, beneficiari din municipiul Târgoviște ai Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, au pierdut luna trecută dreptul la ajutor social, din cauza refuzului de efectua orele de muncă obligatorii.

Totodată, luna aceasta, municipiul Târgoviște a înregistrat și cel mai mic număr de scutiri medicale aferente asistaților sociali, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. Astfel, numărul de adeverințe medicale de scutire de efort a scăzut la 32, in condițiile în care, spre exemplu acum 4 ani, numărul adeverințelor era aproape de 10 ori mai mare.

În paralel, în aceeași perioadă de referință, s-a redus semnificativ și numărul dosarelor în plată, de la 457 la 271 în acest moment.” a precizat Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro