Guvernul a aprobat în ședința de ieri indicatorii tehnico-economici pentru Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște, un drum în regim de drum expres, care va fluidiza traficul și va facilita accesul spre zonele limitrofe.
“Cu o lungime de 16.31 km, noul inel de centură va ocoli municipiul Târgoviște, dar și comunele Aninoasa, Doicești, Șotânga, Dragomirești, Ulmi și Lucieni. Se va circula pe 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Vor mai fi construite 5 poduri, 15 pasaje, 2 viaducte, dar și 5 tuneluri pentru protejarea faunei din zonele parcurse.
Proiectul Consiliului Județean Dâmbovița, cu o valoare de peste 980.000.000 de lei, va aduce multiple beneficii și va contribui real la dezvoltarea economică a județului.” a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan. Consiliul Județean a semnat proiectul studiului de fezabilitate în luna mai a anului 2022.
HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii „Drum de legătură pentru creşterea accesibilităţii în zona urbană a Municipiului Târgovişte”, judeţul Dâmboviţa.
Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de investiții care vizează realizarea unui drum de legătură destinat fluidizării traficului rutier în zona urbană a Municipiului Târgoviște și zona periurbană pe raza comunelor limitrofe Aninoasa, Doicești, Șotânga, Dragomirești, Lucieni și Ulmi, respectiv scoaterii traficului greu și de tranzit din intravilanul localităților. Această variantă ocolitoare va face legătura între DN 71 (km 54+840), DN 72A (km 8+850), DN 72 (14+780) și viitorul Drum Expres A1-Găești-Târgoviște-Ploiești.
Drumul de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a Municipiului Târgoviște va avea o lungime totală de 16,312 km, cu o lățime a părții carosabile de 2×7 m, urmând să fie ridicate 22 de structuri (5 poduri, 15 pasaje, 2 viaducte).
Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 982,6 milioane lei, iar durata de execuție a proiectului se întinde pe o perioadă de 36 de luni.
Finanțarea obiectivului de investiție se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite.