Edilul Târgoviștei ia în calcul transferarea Poliției Locale, cu tot cu patrimoniu, la MAI, ,, numai să preia cu totul activitatea’’

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan este dispus să transfere Poliția Locală la Ministerul Afacerilor Interne, cu toată dotarea, cu tot patrimoniul acesteia, numai să scape de ea! Edilul este supărat că, de aproape un an de zile, de când a izbucnit  pandemia de Covid-19, respectiv de la decretarea stării de urgență și ulterior de alertă, care s-a prelungit până în ziua de azi, Poliția Locală este plătită de Primăria Târgoviște, dar este folosită de către MAI. Poliția Locală se află în momentul de față în subordinea directă a Poliției Naționale.

,,Poliția Locală este plătită în continuare de către comunitatea locală, dar este folosită de Ministerul Afacerilor și Internelor. Eu am mai spus lucrul acesta,  și repet, să nu creadă că dacă lucrul acesta se va permanentiza va mai rămâne vreo Poliție Locală, la vreo Primărie. Să nu-și închipuie ministrul de Interne că va mai rămâne vreo Poliție Locală pe la vreo unitate administrativ teritorială.

Eu sunt de acord, în acest moment, dacă ni se cere, să transfer tot ce înseamnă patrimoniul Poliției Locale către Ministerul de Interne, numai să preia cu totul activitatea. Sunt de acord să transfer de la sediu, mijloace auto, dotare, Centrul pe care îl avem în momentul de față și care este foarte performant pe zona de supraveghere video, Dispeceratul, absolut tot ce avem în prezent, numai să o preia, pentru că până acum am fost obișnuiți să ni se dea sarcini, dar fără resursă financiară, ceea ce este total ilegal.

Nu avem ce să facem pentru că noi suntem puși în situația destul de ingrată de a alege între cetățean,  care în continuare are nevoi și trebuie să fie protejat, trebuie să aibă infrastructură bună, școli moderne,   și Guvern, pentru că din punct de vedere legal  toate aceste sarcini care ne sunt transferate ar putea să fie foarte simplu refuzate pe lipsa de alocare bugetară. Noi ce altă alternativă mai avem, decât aceea de a mări taxele și impozitele, dar tot în oameni am lovi. Noi nu am făcut decât să le corelăm cu rata inflației. De șase ani facem lucrul acesta…’’, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

 

 

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro