DÂMBOVIȚA: Facturile la apă vor crește semnificativ! Compania de Apă va factura și apa de ploaie

Distribuie:

Dâmbovițenii care sunt beneficiari ai serviciilor de apă și canalizare furnizate de către Compania de Apă se pregătesc să scoată, semnificativ, mai mulți bani din buzunar. Compania de Apă a notificat primăriile că va începe să factureze populației și apa pluvială, pe modelul pe care aceasta se facturează instituțiilor publice sau agenților comerciali. “Societatea noastră va fi obligat să factureze către populație contravaloarea apei pluviale în rețeau de canalizare” se arată în adresa societății. Compania invocă modificarea legii de funcționare a serviciilor de apă, adoptată de Parlament în luna iulie a acestui an și recent publicată în Monitorul Oficial, conform căreia “Costurile generate de colectarea, transportul, epurarea și evacuarea apelor pluviale sunt suportate de utilizatorii serviciului“. Acest articol a fost adăugat celor existente anterior în textul legii. Conform aceluiași act normativ, consiliile locale pot suporta din bugetul local costurile.

Având în vedere costurile uriașe pe care le poate genera o asemenea asumare din partea primăriilor, este puțin probabil ca acestea să suporte cheltuielile, fiind vorba despre “suprafețe totale ale incintelor construite și neconstruite” ale proprietarilor persoane fizice. Primăriile abia reușesc să acopere costurile pentru apa pluvială facturată instituțiilor de pe raza localităților.

Populația va avea de plătit, în plus, la factură, o cantitate de apă rezultată din înmulțirea cantității de apă pluvială măsurate de ANM, în luna anterioară facturării, cu suprafețele deținute de abonații Companiei și cu un coeficient de scurgere.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro