Ape minerale terapeutice se exploatează cu licenţă doar la Pucioasa, în binecunoscuta staţiune balneoclimaterică, singura de pe teritoriului judeţului. Licenţa aparţine firmei Turism Pucioasa. Ape minerale se găsesc şi în zona comunei Vulcana Băi, fără a fi însă exploatate. În întreaga ţara, există doar 17 licenţe de exploatare pentru ape terapeutice.
Calcarul industrial şi de construcţii este valorificat de Carpatcement Holding în vechea carieră de la Lespezi, din Bucegi. În trecut, a fost exploatat şi din cariera de la Bolboci astăzi închisă.
Dâmboviţa are şi gresie, la Cărpiniş Moroieni, exploatator fiind Tarmac Bucureşti. În ţară, mai există doar 4 puncte de exploatare a gesiei.
În localitatea Fieni, sat Costeşti, în cariera de la Malu Roşu se găseşte unul dintre cele trei puncte din ţară în care se exploatează marnă, licenţiată fiind firma Carpatcement Holding.
Cele mai multe licenţe de exploatre sunt pentru nisip şi pietriş. În ordinea alfabetică a localităţilor de exploatare acestea sunt: Băleni (Romcim Agregate), Bucşani (mineral Bucureşti), Crovu-Mărunţişu (Tarmac Bucureşti), Ioneşti II-amonte (CDC Star Braşov), Ioneşti-Găeşti-Zăvoiul Orbului 2 (CCCF Bucureşti), Măneşti-Drăgăieşti (Procor Târgovişte), Potlogeni-Vale (Geaba Crânguri).