Cetățean agresat de Poliția Locală Moreni, sub ochii consilierilor care votau majorarea impozitelor

Îmbrâncit, târât și lovit de polițiștii locali din Moreni, așa a părăsit sala de ședință a Consiliului Local un cetățean care venise să le ceară aleșilor să nu fie de acord cu majorarea taxelor și impozitelor locale cu 15%. Moreniul este unul din cele mai sărace centre urbane ale județului, iar majorarea substanțială va afecta sute de familii cu venituri modeste. Și așa impozitele nu erau mici, Moreniul fiind municipiu.

Bărbatul agresat de poliție locuiește în Schela Mare, unde trăiesc multe dintre familiile nevoiașe ale Moreniului și spera că îi va îndupleca pe consilieri, dacă aceștia vor auzi realitatea de la un om simplu. Nu a apucat să-și pledeze cauza pentru că a fost luat pe sus de polițiști, folosiți mai mult pe post de bodyguard, sub privirile absente ale aparatului primăriei. Aflat la ședință, edilul Moreniului, Dinu Constantin, părea chiar plictisit și abordase o mimică de om care are treburi mai bune de făcut decât să discute cu un cetățean nemulțumit. Nici președintele de ședință, pesedistul Gheorghe Ivan, fost pedelist, nu a reacționat în apărarea omului. Ba chiar s-a ridicat de pe scaun, ca să-l poată face loc polițiștilor să-l târască spre ieșire.

I-a luat apărarea consilierul liberal Nicolae Răbaea, dar ca urmare a acestei solidarități cu cetățenul, polițiștii locali au fost trimiși să-l scoată și pe el din sală. Flancat de poliția locală, consilierul a părăsit de bună voie ședința, împreună cu cei șase colegi liberali. Mojorarea taxelor și impozitelor cu 15% a fost aprobată cu 11 voturi “pentru” (PSD) și 1 “abținere” (consilierul ALDE).

Înainte să părăsească ședința, liberarul propusese retragerea punctului de pe ordinea de zi și organizarea unei dezbateri publice la care populația orașului să fie informată cu privire la majorare, în așa fel încât oamenii să-și spună părerea. Conform lui Răbaea, un studiu realizat în municipiu arată că aproximativ 70% din populația orașului este constituită din pensionari, șomeri și asistați social.  Restul muncesc, cei mai mulți în afara Moreniului: ,,Morenari se trezesc la 4 dimineața ca să meargă la serviciu în Ploiești, Găești, Titu și din banii pe care îi câștigă acolo trebuie să vă plătească taxe și impozite majorate cu 15%, fără să beneficieze de un minim de confort pe care trebuia să îl oferiți în 20 de ani de când sunteti la conducerea primăriei( 12 ani viceprimar și 8 primar)” i-a spus consilierul liberal, primarului municipiului.

Fără să fie reprezentat în consiliul, și USR a avut o propunere pe care o înregistrat-o  la primărie cu mai multe zile înainte de ședință. Propunerea acestora era ca taxele și impozitele să fie majorate doar cu nivelul ratei inflației. Propunerea nu a fost luată în considerare.

Ca urmare a votului, morenarii trebuie să scoată din buzunar, în 2019, pentru plata taxelor și impozitelor locale, cu 15 procente mai mult decât în acest an. O parte din banii cetățenilor asigură bugetul Poliției Locale, pentru viitoarele intervenții în forță ale acesteia împotriva celor care o plătesc.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro