Astăzi, consilierii județeni au aprobat bugetul județului pe 2014, în prima ședință a forului din acest an. Veniturile prognozate pentru acest an sunt de 271 504 mii de lei, cea mai mare parte constituind-o veniturile proprii (89,6 de milioane). Cheltuielile de funcționare și dezvottare sunt prognozate la 271790 mii lei din care cei mai mulți bani se duc la duc la capitolul bunuri si servicii.
Pe subacpitole bugetare: “Asigurări și asistență socială” primește cea mai mare sumă. 85607 mii lei, „Cultura, recreere și religie” are repartizată sumă de 37965 mii lei, “Transporturi” – 36296 mii lei, „Locuințe servicii și dezvoltare publică” – 34765 mii lei, „Învățământ” – 21150 mii lei, „Autorități publice” – 20121 mii lei.
Anul acesta CJD va cheltui cu salariile 31960 mii de lei, pentru aparatul propriu, serviciul de pază, Școala Specială Târgoviște, Biblioteca județeană, Direcția deAasistență Socială și Protecția Copilului, Centrul de Recuperare și Reabilitare Persoane cu Handicap Moreni.
Din veniturile proprii vor fi finanțate investiții în valoare de 7,242 mii lei, din care 6,320 mii pentru reparații capitale și dotări la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, 416 mii pentru dotări și manifestări ale Complexului Național Muzeal Curtea Domnească. 200 de mii vor merge la Serviciul Public Județean de Alimentare cu Apă pentru anumite dotări, iar 260 de mii sunt reparțizați Centrului Județean de Cutură pentru achiziționarea unei scene.
PSD, PDL și PPDD vot „pentru”, PNL „abținere”
Bugetul a fost promovat prin votul majoritar al consilierilor PSD, PDL și PPDD. Președintele PDL Dâmbovița Iulian Vladu a negat zvonurile despre anumite înțelegeri cu social democrații pe buget: “E un buget sărac, mai sărac decât în anii trecuți. dar noi nu vom bloca dezvolatare județului și a administrașiilor locale. Din acest motiv colegii mei au votat. Președintele CJD a spus că va împărți banii tutror primăriilor”. a precizat pentru Gazeta Dâmboviței, Iulian Vladu. Singura nemulțumire a democrat liberalilor, exprimată public în plenul ședinței de liderul de grup Jean Popescu a fost relocarea a 100 000 de lei de la capitolul sănătate, la capitolul cultură. Nemulțumirea doctorului Popescu nu a fost, însă, atât de adâncă încât să voteze împotrivă.
Cei 4 liberali din for s-au abținut. “Am avut trei am motive. Primul este că acest buget ne-a fost a prezentat în proiect final cu 24 de ore înainte de ședință. Nu spunem că am fi împotrivă, dar era nevoie de mai mult timp pentru a studia cu atenția o proiecție bugetară pe un an întreg. Apoi au fost anumite modificări făcute prin amendamente în plen ceea ce nu e normal. Și nu în ultimul rand acest buget nu a fost discutat în cadrul structurilor USL. Din câte știm noi suntem încă într-o alianță” a explicat liderul grupului PNL Adrian Mocanu.
Domnule consilier daca ati aceptat sa discutati un buget prezentat cu 24 de ore inaintea sedintei cand Legea 215/2001 spune ca trebuia prezentat cu 5 zile inaninte cand vroiati sa se faca amendamente inainte. Pe de alta parte discutiile in cadrul aliantei nu aveau cum sa aiba loc daca executivul nu a prezentat consiliului bugetul.Din cate stiu eu din executiv face parte si domnul Grozavu. Dumnealui ce mai face?Se intelege bine cu domnul presedinte Tutuianu?
In concluzie nu aveati decat un singur motiv ca sa va abtineti.
Domnule consilier daca ati aceptat sa discutati un buget prezentat cu 24 de ore inaintea sedintei cand Legea 215/2001 spune ca trebuia prezentat cu 5 zile inaninte cand vroiati sa se faca amendamente inainte. Pe de alta parte .parte discutiile in cadrul aliantei nu aveau cum sa aiba loc daca executivul nu a prezentat consiliului bugetul.Din cate stiu eu din executiv face parte si domnul Grozavu. Dumnealui ce mai face?Se intelege bine cu domnul presedinte Tutuianu?
In concluzie nu aveati decat un singur motiv ca sa va abtineti.