BUCEGI: CJD vrea să preia în administrare un drum forestier asfaltat de Romsilva

Conducerea CJD  a pus ochii pe  drumul forestier din zona montană, un drum asfaltat  care înconjoară Lacul Bolboci, dar care se află în proprietatea Romsilva! Autoritățile județene vor să-l preia în administrare pentru  a contracta  firme de deszăpezire pe perioada sezonului de iarnă. Președintele CJD, Daniel Comănescu a declarat recent că poartă discuții cu reprezentanții Romsilva, pentru că  scopul principal este acela de a ține deschis acest drum montan pe toată perioada de iarnă, lucru care nu este posibil dacă nu se fac lucrări de deszăpezire.

Acesta dă asigurări că în maximum o lună se va redeschide circulației și tronsonul de drum DJ 713 Dichiu- DJ 714 Zănoaga, întrucât lucrările la podețe sunt aproape de final și se lucrează în această perioadă la ultimele două podețe de pe acest drum montan. Totodată, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița poartă negocieri cu  cei de la  Consiliului Județean Prahova pentru preluarea în administrare a întregului drum montan, astfel încât  traseul să fie deschis circulației pe toată perioada de iarnă.

Urmează să am o întâlnire cu directorul Romsilva, pentru că drumul de la munte a ieșit din monitorizare și deci putem începe demersurile pentru a prelua acest drum. Dacă îl preluăm, avem baza legală pentru a putea face un contract de deszăpezire pentru că scopul nostru este să ținem drumul deschis la iarnă. Noi suntem convinși că se va deschide și DJ 713, mai avem puțin de lucru, am avut deja o întâlnire cu colegul de la Consiliul Județean Prahova, ei au fost de acord să găsim calea legală să ne dea în administrare și bucata dânșilor și vrem ca la iarnă să-l ținem deschis, este interesul nostru numărul 1. La ultima discuție cu președintele CJ Prahova, se pare că am ajuns la o înțelegere să rezolvăm și această situație. Să sperăm că,  într-o lună-două, lucrurile vor fi rezolvate… Drumul trebuia să se deschidă în septembrie, dar mai avem de lucru la câteva podețe, din cinci am făcut trei, două se află în lucru, să sperăm că într-o lună lucrurile vor fi rezolvate”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro