ADR Sud Muntenia și Consiliul Județean Dâmbovița, în vizită la proiectele finanțate prin Regio (galerie foto)

 

Valoarea totală a acestuia este de peste 69 de milioane de lei, din care peste 55 de milioane de lei, bani nerambursabili. Început în anul 2009, acest proiect ar trebui să fie finalizat în luna februarie a anului viitor, iar președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, speră ca acest termen să fie respectat, chiar dacă s-ar fi așteptat ca lucrările să fie într-un stadiu mai avansat. De asemenea, Adrian Țuțuianu a declarat că săptămâna viitoare, vrea să inaugureze acest drum în prezența prim ministrului României.  “Lucrările sunt avansate. Sunt mulțumit de stadiul proiectului și sper ca domnii de la societatea care construiește aici să se țină de cuvânt și să finalizăm așa cum am stabilit, adică până sâmbătă seara trebuie finalizate intersecția de la Moara Nouă, Podul de la Odobești și luni se continuă cu degajarea zonei, iar până marțea viitoare vom avea asfalt turnat până la intersecția cu autostrada. Noi avem un termen contractual mai lung, dar eu am ținut neapărat să termin proiectul în luna octombrie. Iată că nu s-a putut. Am și interesul electoral de a spune că am finalizat această lucrare, dar în același timp am interesul să închid un proiect important pentru județ și va fi primul din seria de proiecte începute de Gheorghe Ana, continuate de Florin Popescu și finalizate de Adrian Țuțuianu”, a declarat președintele CJD. “Noi, la ADR Sud Muntenia, suntem pregătiți să primim cereri de rambursare, să le procesăm într-un ritm alert, astfel încât beneficiarul să nu fie preocupați când vin banii”, a declarat și Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia.

Cel de-al doilea obiectiv a fost „Restaurarea, realizarea picturilor interioare, a frescelor și anexelor bisericii Sf. Dumitru din comuna Potlogi. Biserica este un tezaur dâmbovițean, fiind biserica lui Constantin Brâncoveanu, unde lucrările sunt foarte avansate, lucrându-se atât la partea de pictură, cât și la reamenajarea zonei adiacente.  În plus, se dorește realizarea unei monografii a bisericii, odată restaurată, așa cum ne-a declarat expertul UNESCO în restaurare, prof.univ.Nicolae Sava.

Cel de-al treilea obiectiv vizitat a fost Ansamblul Brâncovenesc Potlogi, aflat de asemenea, în reabilitare. Este vorba depre proiectul  „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum și crearea/ modernizarea infrastructurii conexe în zona Ansamblului Brancovenesc Potlogi”, cu o valoare de 42 de milioane de lei, unde lucrările sunt chiar peste grafic, termenul de finalizare a acestora fiind jumătatea anului 2014. După ce vor fi finalizate lucrările de reabilitare la Ansamblul Brâncovenesc Potlogi, președintele CJD se gândește la o promovare mai insistentă a acestui obiectiv turistic dâmbovițean, mai ales că în zonă există spații de cazare.

Ultimul obiectiv bifat în vizita proiectelor finanțate prin REGIO a fost Hotelul târgoviștean King, realizat în cadrul proiectului  „Modernizarea infrastructurii de turism a S.C. Resalcom S.A., în vederea diversificării serviciilor turistice”, finalizat anul acesta. Este un proiect care, așa cum spune directorul hotelului, Ion Neculaescu, care puțini își închipuiau că ar putea fi realizat în Târgoviște, dar care a depășit așteptările. Hotelul dispune în present de 66 de locuri de cazare, dotate la standarde europene, de un restaurant cu o capacitate de 53 de locuri, undepot fi organizate diferite evenimente, de o terasă cu 60 de locuri, sala de conferințe, SPA și nu numai.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro