Constructorul speră ca poliția să permită circulația pe podul de la Valea Voievozilor pe o singură bandă de sens și fără elemente de siguranță

Distribuie:

Podul de la Valea Voievozilor nu va fi gata pe 15 decembrie, termnul limită avansat de primăria Târgoviște și pentru care există un aviz al poliției rutiere pentru întreruperea circulației. În aceste condiții, constructorul speră ca polițiștii să permită circulația pe o sigură bandă de mers, pe centrul podului, și în lipsa unor măsuri de siguranță. În caz contrar, firma riscă dosar penal pentru blocarea fără drept a drumului public.

Începând de pe 25 septembrie vor debuta lucrările la podul de la Valea Voievozilor şi închidem acest pod până undeva pe 15 decembrie. … Eu am convingerea că cei care lucrează la pod vor respecta acest termen pe care şi l-au asumat în scris, 15 decembrie. Ne-au rugat să închidem circulaţia pe acest pod pentru a putea lucra pe orice fel de vreme, va fi montat un cort, o construcţie provizorie care va acoperi podul respectiv pentru a putea să lucreze pe ploaie, pe zăpadă.”, declara primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, pe 24 septembrie.

Nimeni nu a văzut nici un cort amplasat peste pod, pe sub care s-ar fi lucrat pe vreme rea, iar în cele mai multe dintre zile, muncitorii îi puteai număra pe degete. Acum constructorul încearcă să vină cu explicații.

Crina Zamfirescu: Ce faceți cu podul că trebuia să fie gata pe 15?
Muncitor: Îi dăm drumul pe o bandă de sens.
Crina Zamfirescu: Dacă primiți aviz..
Șef, (identificat dupa geaca de piele) iritat: Dar vreți să știți de ce nu am terminat?
Crina Zamfirescu: Nu! După 25 de ani în care nimic nu se termină la timp, nu mai vreau să știu. Ați avut două luni să terminați o lucrare care, tehnic, putea fi terminată într-o lună și jumătate. Și nu e gata!
Șef: Dacă știți atâtea amănunte de ce nu ați făcut podul?
Crina Zamfirescu: Pentru că nu am firmă de construcții cu care particip la licitații ca să fac poduri!
El: Terminați cu tâmpeniile.
Crina Zamfirescu: Nu e nici o tâmpenie. Asta e podul și nu l-ați terminat!

Urmează, cel mai probabil, explicațiile primăriei Târgoviște. Este de interes și decizia polițiștilor și până unde vor considera ei că se întinde coarda “siguranței în trafic”. Până acum constructorul a fost sancţionat cu echivalentul a 100 de puncte de amendă, adică cu 145.000 lei pentru lipsa semnalizărilor de avertizare.

Podul de la Valea Voievozilor face pare din proiectul Centurii Ocolitoare a municipiului Târgoviște. Pe 8 iunie a fost semnat cel de-a patrulea contract pentru acest obiectiv, fiind ultimativă data de finalizare 1 decembrie 2018, în caz contrar municipiul fiind obligat să restituie banii primiţi de la Uniunea Europeană.

În urma licitaţiei a fost declarată câştigătoare Asocierea SC TELOR INVEST SRL – RICCIARDELLO COSTRUZIONI SRL – SC PETROCONSTRUCT GROUP SRL – SC LEODRUMIT CONSTRUCT SRL. 

Informaţiile publice despre aceste  liderii de asociere şi personajele din spatele arată următoarele:

SC TELOR INVEST SRL este o societate care a luat fiinţă n 2015, într-un sector din capitală, asociatul şi fondatorul  său  fiind George Oliviu Cătană.  Obiectul principal de activitate al firmei este „Lucrări de construcţie a drumurilor şi a cailor ferate“. La înfiinţare un anume Adrian Josan a administrat societatea. Josan a  fost director staţiei asfaltare al firmei Tehnologica Radion. Administrator al Telor este, până în iulie 2017, Cătălin Lucian Dinu din… Târgovişte. George Oliviu Cătană a înfiinţat şi alte societăţi administrate de oameni din fosta Tehnologica, una fiind administrată tot de târgovişteanul Dinu.  Chiar de la înfiinţare Telor a obţinut contracte foarte bune pe bani publici, unele chiar cu CNADNR.

Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion,  fost consilier prezidenţial şi apropiat al conducerii fostului PDL, a fost arestat în august 2014 şi plasat ulterior în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu adus statului de 120 milioane de euro. În acelaşi an, Tehnologica câştiga contractul pentru restul de executat la Centura municipiului. Doar că firma a intrat în insolvență şi nu a mai  a susținut garanția de participare. Stadiul de realizare al proiectului era de 27%, în prezent fiind de 27,7.

RICCIARDELLO COSTRUZIONI SRL – societate siciliană al cărui patron a fost reţinut anul trecut într-un dosar de corupţie care cuprindea reprezentanţi ai administraţiei siciliene, dar şi oameni politici, referitor la atribuirea de contracte publice de infrastructură.  Giuseppe Ricciardello, patronul Ricciardello Costruzioni  nu a fost arestat, fiind plasat sub control judiciar. Presa siciliană spune că acesta a construit societatea legându-şi familia de lumea politică. Fiica acestuia este primar în Brolo, provincia Messina, Sicilia, iar ginerele deputat regional.  (Corruzione Anas, la “Dinasty” Ricciardello: dalle nozze con la stirpe Germanà agli appalti milionari con la Nato e le ferrovie)

Mai multe detalii AICI

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]ambovitei.ro

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro