kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Vrei o carieră în domeniul alimentar? Universitatea Valahia are două specializări de licență în acest domeniu

Facultatea de Ingineria Mediului și Științe Alimentare din cadrul Universității Valahia din Târgoviște scoate la concurs în sesiunea de admitere septembrie 2024 locuri pentru două specializări de licență în domeniul alimentar:

  • Tehnologia prelucrării produselor agricole (Buget: 20, Taxa: 27)
  • Controlul şi securitatea produselor alimentare (Buget: 20, Taxa: 32).

Calendarul sesiunii de admitere – septembrie 2024:

  • 03 – 16 septembrie – înscrierea online candidați
  • 17 septembrie –  afișarea rezultatelor
  • 18 – 21 septembrie –  încheierea contractelor pentru candidații declarați admiși
  • 23 septembrie –  afișarea rezultatelor finale sesiunea septembrie
  • 24-25 septembrie – completare act adițional buget (dacă este cazul)
  • 26 septembrie – afișare liste finale admitere

Misiunea programului de studii universitare de licență Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole este de a oferi pregătire academică și practică în conducerea proceselor tehnologice din toate ramurile industriei alimentare, în optimizarea acestora, în domeniul analizelor fizico-chimice, al chimiei alimentelor, al biochimiei și microbiologiei alimentelor, care asigură posibilitatea de a lucra în domeniul dinamic al producției de alimente, al condiționării materiilor prime, al controlului calității și expertizării produselor alimentare, cu scopul reducerii riscurilor și creșterii siguranței în consum a alimentelor.

Obiectivele programului vizează pregătirea de specialiști pentru unitățile de industrie alimentară cu capital de stat și privat, pentru institutele de cercetare, pentru institutele de proiectare de profil, asigurarea cu cadre didactice de specialitate a învățământului preuniversitar, formarea de ingineri de industrie alimentară capabili să prezinte devoțiune pentru sistemul învățării permanente, să-și demonstreze excelența și inovația în rezolvarea problemelor, în luarea deciziilor în actualul context social și global și care să dezvolte o atitudine de lider în practica profesională.

 

Ocupații posibile (Ocupația / Cod COR/ISCO-08) pentru absolvenți:                                          

  1. Inginer in industria alimentara / 214514
  2. Proiectant inginer produse alimentare / 214516
  3. Inspector de specialitate inginer industria alimentara / 214519

OPORTUNITĂȚI DE ANGAJARE DUPĂ ABSOLVIREA STUDIILOR ÎN DOMENIUL INGINERIEI PRODUSELOR ALIMENTARE

  • Ingineri tehnologi în toate sectoarele industriei alimentare (industria laptelui, vinului, berii, spirtului, amidonului, cărnii și preparatelor din carne, panificației, conservelor de legume și fructe, morărit, extractive)
  • Experți în controlul și expertizarea calității produselor alimentare
  • Cercetători în institute de cercetare de profil
  • Cadre didactice învățământul liceal și universitar

De ce „INGINER ALIMENTARIST”? Pentru că, FĂRĂ ALIMENTE, LUMEA NU POATE EXISTA!

Dar și pentru că:

  • Ai multiple posibilități de angajare în toate ramurile industriei alimentare (în fabrici de pâine și produse de panificație, de biscuiți, de paste făinoase, de carne și preparate din carne, de lapte și produse lactate, de vin și alte băuturi alcoolice, de conserve de legume și fructe, de sucuri de fructe și legume, de zahăr, de ulei etc.);
  • Ai o viață profesională activă (trebuie să realizezi mereu ceva nou pentru a atrage și satisface cerințele consumatorilor);
  • Ai satisfacții personale (vezi produsele alimentare realizate de tine în rafturile supermarketurilor);
  • Ai satisfacții materiale (salarii atractive corelate cu eforturile depuse pentru dezvoltarea afacerii).

Misiunea programului de studii universitare de licență Controlul și Securitatea Produselor Alimentare este de a oferi pregătire academică și practică în domeniul analizelor fizico-chimice, al chimiei alimentelor, al biochimiei și microbiologiei produselor alimentare, respectiv în controlul  calității acestora, cu scopul reducerii riscurilor și creșterii siguranței în consum a alimentelor.

Obiectivele programului vizează pregătirea de specialiști pentru unitățile de industrie alimentară cu capital de stat și privat, pentru institutele de cercetare, pentru institutele de proiectare de profil, asigurarea cu cadre didactice de specialitate a învățământului preuniversitar, formarea de ingineri de industrie alimentară capabili să prezinte devoțiune pentru sistemul învățării permanente, să-și demonstreze excelența și inovația în rezolvarea problemelor, în luarea deciziilor în actualul context social și global și care să dezvolte o atitudine de lider în practica profesională.

Ocupații posibile (Ocupația / Cod COR/ISCO-08) pentru absolvenți:                                          

  1. Inginer in industria alimentara / 214514
  2. Consilier inginer industria alimentara / 214517
  3. Specialist tehnologia alimentelor / 214538

OPORTUNITĂȚI DE ANGAJARE DUPĂ ABSOLVIREA STUDIILOR ÎN DOMENIUL INGINERIE CHIMICĂ

 

  • Ingineri tehnologi în toate sectoarele industriei alimentare (industria laptelui, vinului, berii, spirtului, amidonului, cărnii și preparatelor din carne, panificației, conservelor de legume și fructe, morărit, extractive)
  • Experți în controlul și expertizarea calității produselor alimentare
  • Cercetători în institute de cercetare de profil
  • Cadre didactice învățământul liceal și universitar
Distribuie:
Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media