În prag de precampanie electorală, liderul PNL Dâmbovița, Mihail Volintiru a explicat relația partidelor de opoziție cu primarii. Conform liderului liberal factorul financiar este principalul handicap al opoziției, care astfel nu își poate atrage sau păstra prea mulți edili de partea ei.
„În precampania și campania pentru europarlamentare eu am discutat cu aproape toți primarii, aș zice. Fiecare dintre ei cu un tip de discurs. În acest demers pe care l-am făcut, pornind de la ideea ca toată lumea mi-a spus ca primarul este miezul, am zis „K” ca să nu zică lumea că am venit eu de la Bucureşti, deşi sunt localităţi mai departe de Târgoviște decât Bucureștiul. Cea mai mare parte a primarilor reactionează la stimulul financiar. Dar nu în sensul că scoţi banii din buzunar şi îi dai omului. Să ne înţelegem! Reacţionează la stimulul dat de Consiliul Judeţean şi poziţionarea faţă de alocarea de resurse. Vezi povestea: Face Ţuţuianu împreună cu Şotânga, să zicem, 2,15 km de asfalt.
Şi ne-am trezit cu tipul ăsta de abordare: Ţuţuianu ne dă 2,15 km de asociere să punem asfalt. Voi ce faceti? Noi, păi noi suntem ca Ţuţuianu? De unde 2,15 km asociere, 50% cu 50%? Şi în funcție de nevoile locale fiecare primar a avut şi el: 1, km, 2 km de asfalt, o ţeavă de apă, un pod ca cel de la Finta care a căzut după 6 luni de la tăierea panglicii, tot de către Ţuţuianu şi iată-ne cu primarii mai mult sau mai puţin performanţi care au realizat angajamentele asumate.” a explicat Mihail Volintiru.
PNL Dâmboviţa are în judeţ doar 3 primari, din care unul este în luptă pe toate fronturile cu partidul. PNL va moşteni însă, din fuziunea cu PDL, 38 de edili, în scripte. În practic, cel puţin 16 au întors armele şi luptă alături de PSD, dar e posibil ca numărul lor să fie mult mai mare. În aceste condiţii, întrebat dacă are încredere toţuşi în aceştia ca reprezentanţi de facto ai PDL, Volintiru a replicat: „Exclus. Mai degrabă am încredere în câţiva de la PSD, dar lucru acesta se va vedea doar după alegeri.”