Trei târgovișteni, printre fondatorii Clubului Libertății! Vezi ce-și propun

    Asociația „Clubul Libertății” este persoană juridică de drept privat cu scop nepatrimonial, independentă, și își propune o Românie a cetățenilor și a comunităților libere și prospere, în care să-ți placă să trăiești! Misiunea Asociației Clubul Libertății este să-i ajute pe cetățenii României să preia de la stat inițiativa economică și politică. Printre fondatorii se numără și trei târgovișteni: Ovidiu Danciu, Loredana Ardeleanu, Adrian Ardeleanu.

CLUBUL LIBERTĂȚII – soluții pentru problemele României
(Comunicat de presă)Sistemul de pensii de stat va da faliment în aproximativ 15 ani, dar există o alternativă privată, validată de peste 35 de ani, care ar putea fi adoptată cu succes și în România, în următorii 2 ani. Aceasta a fost doar una din temele abordate la lansarea de la Cluj a Asociației „Clubul Libertății”, din weekend-ul acesta.Cu reprezentanți veniți din toată țara (Iași, București, Brăila, Baia Mare, Reșița, Dej, Sibiu, Bacău, Târgoviște), membrii au adus în prim-plan valorile conservatorismului și libertății ca mod de a schimba societatea în care trăiesc.
Viziunea lor: „O Românie a cetățenilor și a comunităților libere și prospere, în care să-ți placă să trăiești!”
Misiunea acestei asociații este să-i ajute pe cetățenii României să preia de la stat inițiativa economică și politică. Printre obiectivele propuse se numără promovarea libertății economice și politice, a valorilor conservatorismului la nivelul individului și al comunității, a educației pentru libertate și responsabilitate.
În deschidere, profesorul Mihail Albișteanu (Iași), a făcut o radiografie a conservatorismului românesc, din care membrii asociației își doresc să recupereze atitudinea responsabilă de implicare în viața cetății.
Ștefan Bârgăoanu, manager în IT (Iași), ne-a vorbit despre conservatorismul american și despre valorile libertății economice (filiația Goldwater – Reagan).
Invitații acestei lansări au fost: lector universitar Vlad Mureșan, conferențiarul Adrian Papahagi și conferențiarul Radu Nechita, toți trei de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Vlad Mureșan (Facultatea de Studii Europene), a conferențiat pe tema obiectivității corupției și depre statul uzurpator și totalitar care se substituie religiei în lupta cu răul interior. O altă idee expusă a fost aceea a posibilității articulării libertarianismului cu conservatorismul.
Adrian Papahagi (Facultatea de Litere), sub titlul „(Încă) un partid de dreapta: doctrină, organizare, riscuri, șanse”, a delimitat spațiul doctrinar al dreptei, iterând impostura morală și intelectuală a stângii.
Economistul Radu Nechita (FSEGA), a adus în discuție tema „Care este ideea pentru care ne batem acum? Pe termen scurt, mediu și lung?” prezentându-ne un model validat, o alternativă privată la sistemul public de pensii, pentru ca în final să ne vorbească despre costul total al muncii (salariul complet). Profesorul Nechita estimează că deficitul în creștere al actualului sistem public de pensii va face ca această schemă piramidală să intre în colaps în următorii 15 ani. De asemenea, a atras atenția asupra datoriei implicite, rezultată din necesitatea de a plăti pensile din pilonul I, datorie estimată să urce la ~ 200 miliarde de Euro, în următoarele 3 decenii.
Acum, lansat oficial, Clubul Libertății este decis să devină tot mai activ și vocal în societatea civilă, în spiritul principiilor care-l animă.
În acest sens, unul din obiectivele imediate ale asociației este abrogarea controversatei Legi 12/1990 (privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite) mai ales că de-a lungul timpului, 2 antreprenori clujeni (unul din Cluj, unul din Mărișel) au învins la Curtea Constituțională a României și la ICCJ, 2 articole din această lege. Un alt obiectiv îl constituie demararea unui proiect de informare privind costul complet (real) al muncii, proiect intitulat „Salariul complet”.
Cluj-Napoca
01.02.2015
Clubul Libertății
Președinte
Adela Mîrza
Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro