kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Topul parlamentarilor de Dâmboviţa, după activitatea din Parlament!

 

În a patra ediție a Raportului Indicelui Activismului Parlamentar (IAP), realizat de către Ana Maria Ungheanu și Ana Maria Iatcu, a fost introdus, în premieră, și clasamentul pe județe. Astfel că parlamentarilor de Dâmboviţa le-au fost centralizate datele privind activitatea în Parlament, întocmindu-se un top al activităţii.

Primul în top este Iulian Vladu (PNL), cu un indice de 56,9, urmat de Vasile Horga (PNL), cu indice de 51,56. Pe locul trei se află Marius Isăilă (neafiliat,ales pe listele PDL) cu 40,55. În coada clasamentului, pe ultimile trei poziţii se situează: Florin Popescu (neafiliat, ales pe listele PDL) – 9,1, Ion Pârgaru (PSD) – 8,45 şi Rovana Plumb (PSD) – 6,8. (Vezi şi metodologia de calcul, în subsolul articolului )

vvvvvvv

Indicele activității parlamentare (în continuare IAP) reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare și activitate politică a aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României, și anume inițiative legislative, luări de cuvânt, declarații politice, interpelări și întrebări parlamentare, dar și moțiunile de cenzură semnate. IAP este o completare la monitorizarea activității parlamentare pe care o face anual Institutul de Politici Publice (IPP) din anul 2005 până în prezent

 

Metodologie

IAP reprezintă o medie ponderată a principalelor activități parlamentare, calculat după cum urmează:

IAP = IL*30% + LC*25% + DP*20% + ITP*15% + M*10%, unde:

IL – inițiative legislative

LC – luări de cuvânt

DP – declarații politice

ITP – întrebări și interpelări

M – moțiuni

IAP la nivel individual este un indice cantitativ. Cea mai mare pondere în alcătuirea sa o au inițiativele legislative (în proporție de 30%), urmat de luările de cuvânt (25%), declarațiile politice (20%), întrebări și interpelări (15%) și moțiuni (10%). Ca limită metodologică, menționăm că nu am luat în calcul prezența parlamentarilor la ședințele de plen. În unele cazuri, valoarea foarte mare a IAP este rezultatul numărului mare de luări de cuvânt al liderilor de grup, președinților și vicepreședinților de Cameră sau Senat, prin natura funcției deținute. Datele utilizate sunt oficiale, prezentate public pe pagina fiecărui parlamentar, pe site-ul Camerei Deputaților (www.cdep.ro) și al Senatului (www.senat.ro) la mijlocul lunii august 2016.  

 

 

 

 

Distribuie:

2 comentarii la „Topul parlamentarilor de Dâmboviţa, după activitatea din Parlament!”

  1. Stau si ma intreb ,cei 480.000 de locuitori ai judetului cum am beneficiat de pe urma lor? A stat cineva de vorba cu locuitorii judetului? Vorbim de indici, procente si alte bazaconii, nivelul real al polulatiei ne intereseaza, restul nu tine de foame. Bine ca le dau acum in pragul alegerilor, poate cei nevazatori sa mai fie pacaliti de acesti incompetenti. 🙂

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media