Tineret, mândria…politicii! Iată cine sunt preşedinţii organizaţiilor politice de tineret

Pepiniere pentru viitori lideri, organizaţiile de tineret ale partidelor reprezintă de cele mai multe ori adevăratul spirit al formaţiunilor, strângând în jurul lor tineri, încă, mânaţi de convingeri şi admiraţie faţă de lideri, pe care le pierd pe parcursul politicii în favoarea calculelor şi jocurilor politice. În Dâmboviţa, 2013 a fost un an al schimbărilor pentru organizaţiile de tineret, din care nu au lipsit de tensiunile şi surprizele.  Şi pentru că tot a fost Ziua Tineretului, iată pe cine ne bazăm! 

Tonul schimbărilor l-au dat social democraţii, învingători, la puncte, ai localelor din vara anului trecut. Alegerile cu tensiuni, în care fostului preşedinte al tinerilor Cornel Ştefan i s-a intrerupt mandatul pe la jumătate şi care a refuzat să mai intre în cursa electorală pe care a considerat-o influenţată de seniori, i-au dat câştig de cauză unui foarte tânăr PSD-ist morenar, Liviu Vasilescu (foto stânga). Acesta are doar 25 de ani, este avocat membru al Baroului Dâmboviţa şi a intrat în politică în 2008. Nu este căsătorit şi provine dintr-o familie de profesori. A fost vicepreşedinte al TSD, participând alături de vechea conducere la proiecte legate de şcoala de vara a tinerilor din partid, dar şi evenimente tematice. Din 2012, este şi consilier local al municipiului Moreni. La nivel central, tinerii dâmboviţeni sunt reprezentanţi, însă, de fostul preşedinte Cornel Ştefan, care ocupă un post în formula de conducere.

Schimbare şi în garda tânără a PDL Dâmboviţa, după demisia preşedintelui Mihai Tinel, din motive de…maturitate, Tinel a trecut de 35 de ani şi a lăsat locul liber, mai ales că partidul nu mai oferă mari mize în acest moment. Conducerea a fost preluată de fostul vicepreşedinte Sebastian Popescu (foto centru), numit de Biroul Permanent Judeţean ca preşedinte interimar. Sebastian Popescu are 30 de ani, este căsătorit şi are o fetiţă. Provine dintr-o familie cu o lungă tradiţie duhovnicească. Fratele său este a 10 -a generaţie de preoţi din familie, urmându-şi străbunicii, bunicul şi tatăl. Sebastian a ales calea medicinei, specialitatea medicină internă, finalizându-şi de curând stagiatura în cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte. Popescu de la OTPDL, nu are nici o legătură de rudenie cu ceilalţi doi Popescu cunoscuţi ai partidului: preşedintele PDL Dâmboviţa Florin Popescu şi primvicepreşedintele Jean Popescu. A intrat în politică în 2007, în Partidul Naţional Liberal, urmând traseul PNL – PLD – PDL. A fost vicepreşedinte al organizaţie judeţene, începând cu 2008, membru al Comisiei de Regulament, Etică şi Litigii a Biroului Permanent Naţional al PDL, din 2011, iar din 2013 a devenit preşedinte interimar al tinerilor democrat liberali locali, cât şi secretar general adjunct al organizaţiei centrale. Ca activitate politică pot fi punctuate şcolile de administraţie publică pentru pedelistii din sudul Munteniei şi şcolile de management politic, organizate în cadrul partidului. 

Şi TNL Dâmboviţa a trecut printr-o fază similară celei de la OTPDL, cu un preşedinte demisionar şi unul numit de aproximativ 1 lună de zile de către Biroul Politic Judeţean. Adrian Constatin Amuzan (foto dreapta) este noul şef interimar al Tineretului Naţional Liberal Dâmboviţa. Amuzan are 30 de ani, este căsătorit şi are 1 copil. Are la bază studii de inginerie, dar în prezent manageriază mai multe firme proprii.  Tatăl său este directorul Serviciului de Metrologie. A intrat în politică în 2008 ca membru al TNL Dâmboviţa şi anterior interimatului de preşedinte a deţinut funcţia de vice al organizaţiei, pe care ar vrea acum să o crească cantitativ şi calitativ până la viitoarele alegeri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro