Tensiuni la Crângurile! Primăria a oprit activitatea dispensarului după ce asistenta a fost depistată cu Covid-19

Tensiuni la dispensarul uman din comuna Crângurile, după ce asistenta medicală a doctorului de familie a fost depistată cu Covid-19 și a fost internată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Medicul care este contact direct, considerat suspect Covid-19, a venit la dispensar și a eliberat rețete pentru pacienții  cronici, ceea ce a generat nemulțumiri la nivelul administrației locale. Primarul comunei, Costin Barbu, a solicitat, astăzi, închiderea cabinetului, până când se va ști sigur că medicul nu are coronavirus.

Dragi cetățeni, azi, 17.06.2020, în urma sesizărilor primite de cetățenii din comuna noastră, m-am deplasat la #DispensarulUman pentru a purta o discuție cu d-na doctor Toma. Fac precizarea că d-na asistent este confirmată #pozitiv cu Covid 19 și d-na dr. Toma suspectă!” a scris primarul pe facebook.

Nu toți pacienții sunt însă mulțumiți de această situație, pentru că aveau nevoie de rețete pe care numai medicul de familie le poate elibera, autoritățile locale insistând însă că vor căuta o soluție de preluare a acestora, provizoriu, de medicul din Gura Foii.

Pe de altă parte, asistenta medicală din localitate a fost pozitivată duminică.  Conform procedurilor personalul medical nu se supune regulilor generale, fiind exceptat de la măsura izolării. Sunt obligați însă să facă testul în ziua 6 – 7 de la pozitivarea contactului direct. Medicul Toma trebuie să vină în cursul zilei de astăzi la spital pentru testare. Deocamdată, medicul nu a ajuns și nici nu răspunde la telefon, conform unor surse medicale.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro