TÂRGOVIȘTE: Un marș al tăcerii în memoria foștilor deținuți politici anticomuniști

Asociația Neamunit Târgoviște a organizat, sâmbătă, 9 martie, un marș al tăcerii, în memoria foștilor deținuți politici anticomuniști. Marșul a avut loc pe traseul: Monumentul Eroilor – Monumentul Martirilor- Monumentul Foștilor Deținuți Politici Anticomuniști din Târgoviște. Tot sâmbătă, o altă asociație – Asociația Literata a comemorat Ziua Deținuților Anticomuniști printr-o slujbă de pomenire a acestora, desfășurată la Monumentul Eroilor Anticomuniști, din Calea Câmpulung.

Am mers în tăcere pe străzi, conduși de steaguri și candele. S-a rostit numele a 100 de deținuți politici anticomuniști la finalul marșului, am ținut momente de reculegere, am aprins candele și am depus garoafe roșii. Pe lângă membrii Asociației, s-au alăturat și alți voluntari, printre care și Asociația Literata. În fiecare an, pe 9 Martie, se comemorează oficial foștii deținuți politic din România, din perioada 1944-1989, și toate victimele regimului comunist din această perioadă! Regimul comunist a aruncat în închisoare peste un milion de Români, printre care mulți au murit în urma regimului barbar de detenție… Dumnezeu să-i odihnească în pace!” au scris membrii asociației Neamunit, pe pagina lor de facebook.

9 martie a fost declarată oficial Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989, în anul 2011. Ziua coincide cu Ziua Pomenirii Sfinţilor Mucenici din calendarul creştin-ortodox. Conform legii, Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale organizează manifestări prilejuite de comemorarea zilei. Fondurile necesare alocate pentru comemorarea diverselor evenimente ale deţinuţilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989 pot fi asigurate şi din bugetele locale sau din bugetul autorităţilor şi instituţiilor publice. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în Dâmbovița.

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro