TÂRGOVIȘTE: Schelă “abandonată” de 10 luni, vopsită și împodobită cu flori. “Măcar să arate mai bine!”

Amplasată în noiembrie 2017, în centrul municipiului Târgoviște, la Blocul H2 de pe Bulevardul Mircea cel Bătrân, o schelă a fost “aniversată” astăzi cu multă culoare și flori. După ce a trecut de la indignare, la frustare și furie, proprietara unei afaceri încurcată de schela pe care nu lucrează nimeni de 10 luni (data la care trebuia finalizată lucrarea), a decis să “facă pace” cu instalația. Ieri, a cumpărat vopsea, pensule și manuși și și-a petrecut toată ziua vopsind schela în verde, așa cum fusese colorată în vremuri mai bune pentru ea. După ce au petrecut Anul Nou și Paștele împreună, azi, la aniversarea de 10 luni de “relație complicată”, i-a adus și flori cu care a înfrumusețat-o. “În 10 luni s-a lucrat cam 2 săptămâni.  Am tot sunat la primărie, am mai atras atenția pe facebook.  Nimic. Au trecut 10 luni de când trebuia să fie gata. Așa că am zis ca dacă tot trebuie să trăim cu ea, măcar să arate mai bine!” spune Nicoleta.

În zona sunt cinci afaceri. Două dintre ele au prospectat, deja, piața pentru a se muta. Schela le obturează intrarea de 10 luni. Clienții noi nu prea văd firmele, iar cei vechi se tem să nu le pice ceva în cap. Permanent bucăți mai mari sau mai mici de tencuială, din fațada blocului, cad pe trotuar, pentru că schela nu are montată o plasă de siguranță. Locatarii sunt ceva mai liniștiți. În spatele blocului au stat cu schela trei ani!

Conform afișului montat, lucrarea este executată de firma MODUS CF. Lucrarea a început în ultima zi a anului 2015 (an în care s-a înființat și societatea) și trebuia finalizată pe 24.10. 2016. Schela a fost montată, însă, în urmă cu 10 luni.  Modus CF a efectuat, cu întârzierile de rigoare, și proiectul de reabilitare al Pieței Mihai Viteazul.  La scoaterea la licitație a restului de executat de la Blocul H2, valoarea estimata a contractului de lucrari era de  155.460 lei fără T.V.A. la care se adaugă cheltuieli diverse și neprevăzute în valoare de 18.346 lei fără T.V.A.

Contactat telefonic, edilul Târgoviștei, Cristian Stan, a declarat pentru Gazeta Dâmboviței, că problema a fost în curtea Guvernului, care nu a alocat banii. Lucrarea este finanțată prin Ministerul Dezvoltării. “S-a semnat contractul de finanțare, săptămâna trecută. Mai e de făcut o notă de constatare și o să intre, în câteva zile, acolo. Nu a fost finanțare, dar nu de la noi de la Primărie, ci de la Guvern pe ordonanța 18. Contractul de finanțare s-a semnat abia în urmă cu o săptămână. Ei au contract cu noi, dar  finanțare integrală de la Ministerul Dezvoltării pe ordonanța 18. Eu am vrut să le plătim noi, dar au zis de la minister că nu îmi decontează nimic dacă nu e contract de finanțare în derulare. Nu era. Lucrarea se va finaliza acum.” spune primarul. Reprezentanții societății nu pot fi contactați. La numărul de telefon afișat pe panou nu răspunde nimeni.

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro