Premierul Sorin Grindeanu a fost prezent, ieri, 4 aprilie la Centrul Renault Titu unde a avut o întrevedere cu conducerea Centrului. Grindeanu a promis, la el ca alţi 5 premieri înaintea lui, rezolvarea problemei infrastructurii pe care Guvernul şi-a asumat-o într-un memorandum semnat cu Renault în 2007. Au trecut 10 ani şi o succesiune de prim-miniştri: Tăriceanu, Boc, Ungureanu, Ponta, Cioloş, Grindeanu, dar cele patru benzi de la Bâldana la Titu nu au apărut. Este vorba de 20 de kilometri pentru care nici un Guvern nu a găsit, până în prezent, soluţii de finanţare.
„Am discutat, inclusiv azi, despre problema infrastructurii, cum au discutat-o din 2007 de când s-a semnat acest memorandum, aici, toţi prim-miniștrii care au trecut, la fel ca şi mine, în vizită pe la Renault. V-am spus că îmi doresc să fiu ultimul cu care se discută. De ce? Pentru că îmi doresc să se întâmple aceste investiţii. Vă spuneam la Dâmbovița, vineri, când am fost la Târgoviște că vineri o să vină ministrul Transporturilor la dumneavoastră şi despre ambele drumuri, şi 7 şi 71, vă va oferi detalii. La sfârşitul lunii aprilie se va lansa, e gata documentaţia, şi se va ridica pe SEAP – proiectare plus execuţie pe DN 7, ceea ce e un pas important. Toate detaliile tehnice o să vi le transmită domnul ministru” a declarat premierul.
Acesta s-a arătat deranjat de insistenţa presei, care a cerut date mai concrete legate de infrastructura mare dâmboviţeană.
Reporter: Concret, colegul meu v-a întrebat de DN7. Ce planuri aveți pentru DN7 și v-aș întreba exact…
Sorin Grindeanu: Păi nu v-am spus? La sfârșitul acestei luni …
Reporter: /…/ Nu ați spus nimic concret.
Sorin Grindeanu: Eu cred că nu ai fost atentă. La sfârșitul acestei luni, documentația este finalizată, se ridică pe SEAP, la licitație, proiectare, plus execuție; la sfârșitul lunii aprilie. Cu asta am început.
Conform documentului Ministerului Transporturilot, Sinteză privind politicile si programele bugetare pe termen mediu ale ordonatorilor principali de credite pentru anul 2017 si perspectiva 2018-2020, anexa la proiectul de buget, proiectul lărgirii la 4 benzi a DN 7 Băldana Titu, proiect asumat de Guvern în memorandumul cu societatea Renault, este prevăzut la categoria I credite de angajament 263.710 mii lei, ceea ce permite demararea unor proceduri de licitaţie publică. Nu există însă, la acest moment, prevedere şi la capitolul II – credite bugetare, care să permită demararea efectivă a unor lucrări şi plata acestora. CNADNR estima, în 2015, valoarea contractului de lucrări la 209.093.610 lei fără TVA. În 2015 a fost demarată o licitaţie publică pentru lucrări, anulată de CNADNR în noiembrie 2015 datorită amânării termenelor de depunere a ofertelor. Pentru 2016 nu au existat finanţare.
fake! prosteală! cîtă nesimțire, cîtă mizerie degajează.
știu că n-au bani și nici chef de muncă (au trecut 100 de zile și încă „muncesc” la Justiție și nu i-au dat de cap, Famiglia e revoltată!) dar hai să ne plimbăm prin județe și să-i aburim de să le mai treacă cu acuzele la guvern.
aud că-și mai trimite și ministrul – altă nulitate rătăcită prin transporturile României, dar pupil de alt condamnat de frunte al partidului – la o șuetă cu organili locale (niște dâmboviței și ei, acolo!) de să rupă gura presei.
sictir pufos, sinecuriștilor! 🙁