Proiectul se va derula în perioada septembrie 2024 – iunie 2026 și are o valoare de 884.149 lei, fonduri europene nerambursabile și va fi finanțat prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) – Schema de garanturi PNRAS runda a II-a, Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR), Componenta 15. Educație, Investiția 4. Sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar, având ca obiectiv principal diminuarea riscului de abandon școlar în rândul elevilor de gimnaziu.
Scopul acestui proiect este crearea unui climat educațional pozitiv, atractiv și de succes în școala noastră, care să asigure creșterea motivației elevilor pentru învățre, reducerea absenteismului și îmbunătățirea rezultatelor școlare atât la materiile pentru evaluările naționale, cât și la restul disciplinelor din planul cadru. De asemenea, ne dorin o școală în care starea de siguranță și starea de bine să se resimtă în tot spațiul școlar (cancelarie, săli de clasă, curtea școlii).
Obiectivele proiectului sunt:
O 1: Diminuarea riscului de abandon școlar în rândul elevilor de gimnaziu;
O 2: Îmbunătățirea situației la învățătură și a procentului de promovabilitate;
O 3: Îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la examenele de Evaluare Națională (clasa a VI-a și a VIII-a)
O 4: Perfecționarea unui număr de 20 de cadre didactice în vederea dezvoltării competențelor digitale și de educație incluzivă;
O5: Îmbunătățirea climatului educațional prin derularea de activități specifice;
O 6: Dezvoltarea relației elevi – părinți – școală – comunitate;
O 7: Îmbunătățirea bazei materiale a spațiului școlar;
O 8: Reducerea fenomenului de bullying în rândul elevilor.
Manager de proiect: director prof. Grecu Cosmina Elena
Contact: [email protected]
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.